FrieslandCampina Ingredients opent nieuwe productiefaciliteit voor lactoferrine

VEGHEL - FrieslandCampina Ingredients, marktleider op het gebied van eiwitten en prebiotica, kondigt vandaag de opening aan van haar nieuwe lactoferrine productiefaciliteit in Veghel om te voorzien in de stijgende wereldwijde vraag naar dit ingrediënt in zowel de kinder- als volwassenvoedingsmarkt. Met de opening van de productiefaciliteit wordt de totale capaciteit van het bedrijf verhoogd van 20 naar 80 ton per jaar. De faciliteit beschikt over de nieuwste machines die speciaal zijn ontworpen om de kwaliteit en zuiverheid van de lactoferrine te garanderen en voldoet aan de nieuwste duurzaamheidsnormen.

De nieuwe productiefaciliteit toont de expertise van FrieslandCampina Ingredients op het gebied van eiwitverwerking. In het gehele productieproces, van het ophalen van melk tot het verpakken en verzenden van het ingrediënt, wordt gebruik gemaakt van geavanceerde technologie voor absorptie, elutie, filtratie en sproeidrogen. FrieslandCampina Ingredients maakt daarbij gebruik van de verse melk die wordt geleverd door de bijna 10.000 leden-melkveebedrijven van FrieslandCampina.

FrieslandCampina Ingredients verwerkt deze melk tot hoogwaardige functionele lactoferrine, middels een mild warmtebehandelingsproces dat speciaal ontworpen is door de R&D-experts van de onderneming. Het resultaat is een product met een zuiverheidsgraad van ten minste 95 procent dat beschikt over aanzienlijke ijzerbindende eigenschappen.

De productiefaciliteit draait voor 100% op groene stroom, grotendeels opgewekt op de leden-melkveebedrijven van FrieslandCampina en gecertificeerd volgens de EU-regeling voor Garantie van Oorsprong. Alle water en zoutresten die tijdens het productieproces ontstaan, worden hergebruikt. De faciliteit voldoet daarnaast aan de richtlijnen van de Europese Commissie inzake "beste beschikbare technieken" (BBT) voor het ontwerp, de bouw, het onderhoud en de exploitatie van apparatuur, waarmee hij voldoet aan de nieuwste duurzaamheidsnormen.

Ter gelegenheid van de opening van de nieuwe productiefaciliteit zegt Herman Ermens,  President FrieslandCampina Ingredients: "Het belang van het ondersteunen van het immuunsysteem voor een betere gezondheid en welzijn wordt tegenwoordig algemeen erkend. Steeds meer mensen nemen in hun dagelijks leven actie om hun immuunsysteem te ondersteunen. Ik kijk ernaar uit samen met onze afnemers in te spelen op deze holistische welzijnstrend door consumenten nieuwe producten aan te bieden die meerdere potentiële gezondheidsvoordelen combineren in één handzaam product. Door onze productiecapaciteit uit te breiden en nieuwe technologieën toe te passen, spelen wij niet alleen in op de groeiende vraag naar lactoferrine, maar doen we dat tevens op een manier waarbij kwaliteit en duurzaamheid voorop staan. Meer dan 25 jaar geleden behoorden we tot de eerste bedrijven die lactoferrine produceerden. Ik ben er trots op dat we nog steeds toonaangevend zijn op dit vlak, en daarmee mensen helpen het meeste uit het leven te halen, altijd."

 

Bron: FrieslandCampina





Laatste nieuws