FoodDrinkEurope vraagt om actie voor betere voeding en gezondheid door alle belanghebbende

BRUSSEL -Met de ‘Call for Action’ op het European Business Summit roept FoodDrinkEurope, de organisatie van de Europese levensmiddelen- en drankenindustrie, alle belanghebbende in de voedingsindustrie op om samen te werken en vooruit te kijken naar de maatschappelijke uitdagingen op het gebied van voeding en gezondheid.

De oproep van FoodDrinkEurope is gericht aan partijen als de overheid, detailhandel, consumenten en diëtisten. FoodDrinkEurope wil met deze partijen onder andere rondetafeldiscussies voeren om te komen tot een betere en meer gebalanceerde voeding voor iedereen.

“Alleen door samen te werken aan de verbetering van de dagelijkse voeding kunnen we een verschil maken en de vooruitgang versnellen. Daarom richten we ons met deze oproep op de overheid, de detailhandel, de horeca, boeren, restaurants, consumenten, diëtisten, zorgverleners en niet-gouvernementele organisaties (NGO’s) om samen te werken aan de Europese ambitie om de dagelijkse voeding van de Europese burgers te verbeteren.” Aldus Gilles Morel, directeur FoodDrinkEurope.

FoodDrinkEurope denkt (en hoopt) dat door de samenwerking de calorie-inname van Europese consumenten met tien procent kan verminderen.





Laatste nieuws