Nederlanders eten weer meer brood, maar zelfbakhype lijkt voorbij

DONGEN - Nederlanders eten weer meer brood en de zelfbakhype lijkt voorbij. Dit valt te concluderen op basis van cijfers van IRI en GfK.

Marktonderzoeker IRI meldt dat de verkopen van brood weer licht stijgen na een daling sinds 2012. Het imago van brood had werd slachtoffer van de zogenaamde 'Broodbuik' en De Voedselzandloper die brood aan allerlei welvaartsziekten koppelden. Daarnaast kwamen gluten in kwaad daglicht te staan.

Hoewel er (tot dit jaar) minder brood verkocht werd, steeg wel de verkoop van authentiek bereid brood zonder toevoegingen.

Heel Holland Bakt

Volgens marktonderzoeksbureau GfK worden er verhoudingsgewijs minder bakmixen verkocht. Het afgelopen jaar gaf een gemiddelde huishouden 13 euro aan bakmixen en verse deegwaren uit. Dat is een euro minder dan het voorafgaande jaar.

Verse deegwaren

Op het gebied van bakken met verse deegwaren is er wel een positieve trend te zien. Volgens onderzoeksbureau Nielsen steeg de omzet van onder andere pizzadeeg en bladerdeeg het afgelopen jaar met 5%.





Laatste nieuws