Nederlanders eten weer meer brood, maar zelfbakhype lijkt voorbij

01-06 06:07 | bron: FoodPro Network

DONGEN - Nederlanders eten weer meer brood en de zelfbakhype lijkt voorbij. Dit valt te concluderen op basis van cijfers van IRI en GfK.

Marktonderzoeker IRI meldt dat de verkopen van brood weer licht stijgen na een daling sinds 2012. Het imago van brood had werd slachtoffer van de zogenaamde 'Broodbuik' en De Voedselzandloper die brood aan allerlei welvaartsziekten koppelden. Daarnaast kwamen gluten in kwaad daglicht te staan.

Hoewel er (tot dit jaar) minder brood verkocht werd, steeg wel de verkoop van authentiek bereid brood zonder toevoegingen.

Heel Holland Bakt

Volgens marktonderzoeksbureau GfK worden er verhoudingsgewijs minder bakmixen verkocht. Het afgelopen jaar gaf een gemiddelde huishouden 13 euro aan bakmixen en verse deegwaren uit. Dat is een euro minder dan het voorafgaande jaar.

Verse deegwaren

Op het gebied van bakken met verse deegwaren is er wel een positieve trend te zien. Volgens onderzoeksbureau Nielsen steeg de omzet van onder andere pizzadeeg en bladerdeeg het afgelopen jaar met 5%.





Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
24 sep Belangrijke veiligheidswaarschuwing KIPS vegetarische paté 125 gram (allergenen)
24 sep Kamer wil langer belastinguitstel voor ondernemers
24 sep Biologische branche overhandigt 10-puntenplan aan minister Schouten
24 sep Uncle Ben’s voortaan Ben’s Original
24 sep Europese onenigheid over Nutri-Score
24 sep Arla bouwt nieuw innovatiecentrum in Denemarken
24 sep Van der Valk Zwolle, Enschede en Hengelo stapten over op digitale HACCP registratie met MyCCP
24 sep Blijf vanaf 12 euro per dag in contact met uw doelgroep: de voedingsindustrie
23 sep Boodschappen bezorgen is voor Albert Heijn nog geen goudmijn
23 sep Storing bij AH: online boodschappen doen niet mogelijk
23 sep Ahold Delhaize zet in op halvering van de voedselverspilling in 2030
23 sep 5 trends voor de voeding van morgen volgens jongeren
23 sep 12 Tips tegen voedselfraude (update)
22 sep Vivera opent vernieuwde fabriek
22 sep Onderzoek laat dringende noodzaak zien voor aanleren gezond gedrag op basisschool
22 sep Food Fellows komt met sauzen van geredde groenten
22 sep 'Bijna alle aanbiedingen in Nederlandse supermarkten zijn ongezond'
22 sep Direct efficiënt inspecteren. Kosteloos en zonder moeite!
22 sep Verkade: 'Datakwaliteit managen vereist een goede interne flow'
21 sep 18 procent consumenten eet gezonder door coronacrisis
21 sep Recall Albert Heijn worst
21 sep Nestlé's plantaardige 'bacon cheeseburger' verkrijgbaar in de VS
21 sep Nestlé test blockchaintechnologie in Nieuw-Zeeland en Latijns-Amerika
21 sep Heineken: 'Zonder goede data kunnen klanten onze producten niet verkopen.'
21 sep Is het voor u belangrijk om onder hoge snelheid verpakte goederen te wegen en etiketteren? (video)
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
advertentie
uw banner hier?