Eten in Hong Kong

Hong Kong wordt ook wel de culinaire hoofdstad van Azië genoemd. Het aanbod aan eten is dan ook overweldigend in de metropool. Van eetcafé’s, trendy restaurants tot aan de traditionele verkoop van etenswaren op iedere hoek van de straat. 

Typisch Aziatische schotels kunnen vaak ingrediënten bevatten als kikker, duif, slang, of eendentong. Maar toch hebben de gerechten met kip, varkensvlees of gans de overhand. Uiteraard is het ook in Hong Kong aan te raden om de dim sum te proberen. Door de locals wordt dit vaak als ontbijt of lunch gegeten. Dim sum bestaat uit een gevarieerde combinatie van ingrediënten als vlees, zeevruchten en groenten, vaak met thee geserveerd.

Een aanrader om the bezoeken is Ozone, the Ritz, een trendy- bar / restaurant met tal van typische gerechten. Voor de prijs kan je beter niet kiezen voor de eetgelegenheden in het hartje van de stad, met het uitzicht op de beroemde skyline. Het eten in de straten daarachter is van dezelfde kwaliteit en vaak tot 2 a 3 keer goedkoper. Een aanrader om Kantonees te gaan eten is Yung Kee, waar je onder meer gans en varkensvlees op de barbeque vindt. 

Voedselveiligheid

Goed om te vermelden is dat in Hong Kong een systeem gehanteerd wordt waarbij sommige eetgelegenheden het ‘Quality Tourism Services’-symbool ontvangen. Eetgelegenheden ontvangen deze enkel als ze voldoen aan alle kwaliteitseisen én een uitstekende service leveren.

Laatste nieuws