Wat is het verschil tussen glutenvrij en glutenbevattende granen?

19 aug 2025 06:05
bron: FoodPro Network
bron: FoodPro Network
Om de interpretatie van de wetgeving in de EU met betrekking tot gluten uit te leggen, is het allereerst belangrijk om de gezondheidsaandoeningen te begrijpen die worden aangeduid zoals voedselovergevoeligheid en hoe verschillende mensen hierop kunnen reageren.
Bij mensen met een coeliakie en andere verwante ziekte kunnen gluten een auto-immuunreactie veroorzaken waarbij de inname van gluten het lichaam ertoe aanzet om de eigen weefsels aan te vallen. Denk hierbij aan onder andere aan beschadiging van het darmslijmvlies, diarree, vermoeidheid en opgeblazen gevoel. Coeliakie noemen we ook wel glutenintolerantie.
Lees meer op de website van Normec Foodcare
Bron: Normec Foodcare - partner FoodPro Network
Meer over
Laatste nieuws
-
19 aug Ahold Delhaize verkoopt 87 Roemeense winkels na overname Profi
-
19 aug Tien kandidaten voor doorstart aardappelproductenmerk CêlaVíta
-
19 aug Wat is het verschil tussen glutenvrij en glutenbevattende granen?
-
19 aug Lutosa verdubbelt productie met investering van 225 miljoen euro
-
18 aug Jumbo gaat regeneratief geteelde aardappelen aanbieden
-
18 aug ABN AMRO verwacht volumegroei van 1% in de voedingsindustrie
-
18 aug Nederlandse productielocaties van Danone B Corp gecertificeerd
-
18 aug Those Vegan Cowboys zet stappen in precisiefermentatie
-
15 aug DMK Group investeert in nieuw natuurkaaspakhuis
-
15 aug Aldi heeft ambitieuze groeiplannen in Verenigde Staten
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan