Waarom en hoe uw voedingsmiddelen- en drankenbedrijf kan bijdragen aan een circulaire economie

ETTEN-LEUR - De statistieken over de milieu-impact van de voedingsindustrie zijn onthutsend. Volgens Our World in Data zijn voedsel en landbouw verantwoordelijk voor 26% van alle uitstoot van broeikasgassen, 50% van het bewoonbare landgebruik, 70% van het zoetwatergebruik en 78% van alle eutrofiëring, of wereldwijde vervuiling van de oceaan en zoetwater.

Zet alles bij elkaar en het schetst een behoorlijk somber beeld. Als we onze planeet willen beschermen en de levensduur van onze gemeenschappen willen verzekeren, kunnen we niet slechts een paar kleine veranderingen doorvoeren en grote resultaten verwachten. We moeten de manier waarop onze systemen werken volledig heroverwegen en van de grond af herstructureren.

We kunnen beginnen met te erkennen dat ons economisch model een grote tekortkoming heeft, namelijk dat het lineair van aard is - dat wil zeggen dat producten worden behandeld alsof ze waardeloos zijn aan het einde van hun beoogde levenscyclus en dus afval worden. Het betere alternatief en langetermijndoel is om een circulaire economie tot stand te brengen.

Hoe ziet dat eruit en hoe komen we daar? Lees verder op de website van Aptean voor een volledige uitleg en hoe uw bedrijf een deel van de oplossing kan zijn.

 

Bron: Aptean - partner FoodPro Network





Laatste nieuws