IDC-perspectief: hoe Amalthea AI inzet om de opbrengsten en winstgevendheid te verbeteren

bron: FoodPro Network
RIJEN - Om de uitdagingen van voedsel- en zuivelfabrikanten in hun complexe productieprocessen te verkennen, interviewde IDC Senior Research Director en leider van Future of Operations European Practice Jan Burian Joris Aarts, CFO van de in Nederland gevestigde kaasmaker Amalthea.
Aarts vertelde over de ervaring van het bedrijf met het optimaliseren van de opbrengsten en het verbeteren van de winstgevendheid door gebruik te maken van een AI-aangedreven oplossing die mogelijk wordt gemaakt via een cloudinnovatieplatform. Hij onthulde hoe Amalthea honderdduizenden euro’s per jaar kan besparen door de melkopbrengst met slechts 1% te verhogen.
IDC voorspelt dat in 2026 75% van de grote ondernemingen zal vertrouwen op AI-gebaseerde processen om de efficiëntie van bedrijfsmiddelen te verbeteren, toeleveringsketens te stroomlijnen en de productkwaliteit in diverse en gedistribueerde omgevingen te verbeteren.
Download IDC’s Perspectief om de belangrijkste conclusies en aanbevolen acties te bekijken.
Bron: Infor - partner FoodPro Network
Foto: Amalthea
Laatste nieuws
-
08 dec Nissui verkrijgt meerderheidbelang in Maxima Seafood
-
08 dec McDonald’s wil concurrentie aangaan met Starbucks
-
08 dec The Greenery stopt activiteiten in Breda begin 2024
-
08 dec Nestlé kan via enzymatisch proces suikergehalte in reeks producten verlagen
-
08 dec Whitepaper zout- en suikerreductie: 4 criteria voor succesvol reduceren
-
07 dec Delhaize test elektrische bestelwagen in Brussel
-
07 dec Danone wil koekjesmerk Michel et Augustin aan Ferrero verkopen
-
07 dec Nederlander kocht 2,4 procent minder voeding in oktober
-
07 dec Eurostat publiceert Kerncijfers over de Europese voedselketen
-
07 dec Voedingsmiddelengroothandels zetten 2% meer om in derde kwartaal 2023