E.Leclerc marktleider en prijsleider in Frankrijk

De groep E.Leclerc eindigde het jaar met een marktaandeel van 23,5% (+1,1%) in Frankrijk. E.Leclerc is marktleider en prijsleider op de Franse markt. Carrefour, de Franse nummer twee, had een marktaandeel van 19,8% (-0,1%). 

E.Leclerc is een coöperatieve van zelfstandige ondernemers. Les Mousquetaires, de groep boven Intermarché en Netto, won 0,3% en heeft een marktaandeel van 16,1%. De groep U (Hyper U en Super U) won 0,2% en heeft nu 11,8%. Dat blijkt uit cijfers van marktonderzoeker Kantar waarover LSA bericht.

Groep Casino heeft een marktaandeel van 5,9% (-1%). Volgend jaar zal dat cijfer flink lager uitkomen, aangezien de retailer honderden super- en hypermarkten verkoopt aan Auchan en Intermarché. Auchan Retail heeft nu een marktaandeel van 8.6%.

De groep Louis Delhaize heeft een marktaandeel van 2,4% (-0,1%). De groep Louis Delhaize verkocht de Franse activiteiten aan Carrefour.

De Duitse discounters Lidl en Aldi konden vorig jaar geen vooruitgang boeken in Frankrijk. Lidl blijft op 7,8%, Aldi behoudt 2,8%.  

Meer over


Laatste nieuws