Franse rechter vindt klacht van Unilever tegen Intermarché ongegrond

De rechtbank van koophandel in Parijs verwerpt de klachten van Unilever vanwege de openlijke beschuldigingen van krimpflatie die Intermarché richting Unilever uitte. Met slogans bij de schappen maakte Intermarché in januari klanten er op attent dat bij verschillende merkproducten van Unilever de inhoud van de verpakking was verkleind terwijl de prijs dezelfde bleef.

Door de Franse supermarktketen werd er onder andere op gewezen dat het gewicht van een Magnum ijsje met 70 gram was gedaald, waardoor de verkoopprijs per kilogram met 39% steeg.

Unilever stapte naar de rechter met een klacht wegens deloyale en bedrieglijke praktijken van Intermarché. De rechtbank heeft die klacht nu verworpen. De rechter acht de formulering die Intermarché gebruikte niet buitensporig en gebaseerd op een voldoende feitelijke basis.

De actie is ook gerechtvaardigd gezien het debat dat publiek gaande is over de huidige krimpflatiepraktijken en mogelijk ongerechtvaardigde prijsverhogingen door bepaalde fabrikanten, aldus de rechter. De Franse regering werkt aan een wet die bedrijven wil verplichten om de consument te informeren over wijzigingen in hoeveelheid en prijs.

Meer over


Laatste nieuws