PepsiCo verlaagt zoutgehalte in chips van het merk Lay's

24 apr 2024 13:15
bron: FoodPro Network
bron: FoodPro Network
PepsiCo heeft de recepturen voor producten van Lay's aangepast waardoor ze volgens het bedrijf 25% minder zout bevatten dan vergelijkbare aardappelchips van andere aanbieders in de markt. PepsiCo maakt er voor gebruik van een innovatieve toepassing van zoutdeeltjes, een aanpassing in de ingrediëntenselectie en aroma's om zo dezelfde smaken te kunnen blijven leveren.
Ook wordt het bakproces voor de Lay's chips in de fabriek in Broek op Langedijk verduurzaamd. Samen met Eneco bouwt PepsiCo daar aan een energieproject waarbij begin 2025 de chips voor een groot deel gebakken zal worden door energie uit wind en zon die naast de fabriek zal worden opgeslagen.
Meer over
Laatste nieuws
-
20 jun Campbell Soup geeft een pittige twist aan soepen
-
20 jun Nederlandse vlees- en zuivelvervangers zijn wereldwijd meest gezond
-
20 jun Whitepaper: Food Safety Culture
-
20 jun Beter houdbaarheidsbeheer in de sector van verse kant-en-klaar maaltijden
-
19 jun Bestuur Arla en DMK stemmen in met fusie
-
19 jun Unilever overweegt Brits snacksmerk te verkopen
-
19 jun Europese Commissie kijkt naar marktmacht chocoladefabrikant Mars volgens Reuters
-
19 jun Duurdere chocolade leidt tot hogere voedselprijzen in VK
-
19 jun Fonterra wil in Studholme hoogwaardige eiwitten gaan produceren
-
19 jun Nestlé wil sneller groeien via reclame en marketing
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan