PepsiCo verlaagt zoutgehalte in chips van het merk Lay's
24 apr 2024 13:15
bron: FoodPro Network
bron: FoodPro Network
PepsiCo heeft de recepturen voor producten van Lay's aangepast waardoor ze volgens het bedrijf 25% minder zout bevatten dan vergelijkbare aardappelchips van andere aanbieders in de markt. PepsiCo maakt er voor gebruik van een innovatieve toepassing van zoutdeeltjes, een aanpassing in de ingrediëntenselectie en aroma's om zo dezelfde smaken te kunnen blijven leveren.
Ook wordt het bakproces voor de Lay's chips in de fabriek in Broek op Langedijk verduurzaamd. Samen met Eneco bouwt PepsiCo daar aan een energieproject waarbij begin 2025 de chips voor een groot deel gebakken zal worden door energie uit wind en zon die naast de fabriek zal worden opgeslagen.
Meer over
Laatste nieuws
-
03 mei Voedselprijzen voor het eerst sinds juli weer gestegen
-
03 mei Grootste YouTuber ter wereld lanceert chocolade in Nederland
-
03 mei Duitse bedrijven produceerden in 2023 voor 583,2 miljoen euro vleesvervangers
-
03 mei Veel akkerbouwers verliezen inkomsten door weersextremen
-
03 mei Zuivelbedrijven moet inspelen op daling van de melkaanvoer
-
03 mei Duurzaam melkveebedrijf doet het ook economisch beter volgens WUR
-
03 mei Is het voor u belangrijk om onder hoge snelheid verpakte goederen te wegen en etiketteren? (video)
-
02 mei Plukon Food Group neemt ook HKScan Denmark A/S over
-
02 mei Unilever: import en export met Rusland gestopt
-
02 mei Supermarkten maken schapruimte vrij voor shakes en eiwitrepen
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan