Map Check 3 Inline gas analyse met Flow Control

bron: FoodPro Network
Het basisconcept van Modified Atmosphere Packaging of MAP is vrij eenvoudig. U verpakt uw product – bijvoorbeeld vlees, kaas of pizza – in een gesealde verpakking met daarin een mengsel van gassen. Dit mengsel verlengt niet alleen de houdbaarheid van het product, maar zorgt er tevens voor dat uw product smakelijk is en er smakelijk uitziet. Meestal betekent dit dat de meeste zuurstof uit de verpakking moet worden gehaald en vervangen moet worden voor een mengsel van gassen zoals stikstof en kooldioxide.
Bedrijven in de voedingsindustrie zijn altijd bezig met het optimaliseren van onder andere het verpakkingsproces en de kansen op fouten te minimaliseren. Een goed voorbeeld daarvan is het overgaan van handmatige destructieve restzuurstofmetingen naar inline monitoring ten behoeve van kwaliteitscontroles.
Deze optimalisatie is een goed voorbeeld van het verkleinen van menselijke interactie met voedsel met als gevolg het risico op besmetting te verkleinen. Daarnaast maakt het, u als producent, in kritieke situaties ook minder afhankelijk van uw personeel, biedt het u Flow Control en verbetering van uw algehele kwaliteitscontrole.
Bron: Gullimex - partner FoodPro Network
Meer over
Laatste nieuws
-
20 jun Campbell Soup geeft een pittige twist aan soepen
-
20 jun Nederlandse vlees- en zuivelvervangers zijn wereldwijd meest gezond
-
20 jun Whitepaper: Food Safety Culture
-
20 jun Beter houdbaarheidsbeheer in de sector van verse kant-en-klaar maaltijden
-
19 jun Bestuur Arla en DMK stemmen in met fusie
-
19 jun Unilever overweegt Brits snacksmerk te verkopen
-
19 jun Europese Commissie kijkt naar marktmacht chocoladefabrikant Mars volgens Reuters
-
19 jun Duurdere chocolade leidt tot hogere voedselprijzen in VK
-
19 jun Fonterra wil in Studholme hoogwaardige eiwitten gaan produceren
-
19 jun Nestlé wil sneller groeien via reclame en marketing
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan