Unilever lijkt de knoop te hebben doorgehakt: hoofdkantoor komt naar Rotterdam

ROTTERDAM - Unilever lijkt de knoop te hebben doorgehakt: het Londense hoofdkwartier van het bedrijf wordt gesloten, het (enige) hoofdkantoor van de voedingsgigant komt in Rotterdam. Vandaag zal dit offcieel worden aangekondigd, aldus het Britse Sky News op basis van bronnen. Momenteel heeft Unilever twee hoofdkantoren: in Rotterdam en in Londen.

Unilever wil niet reageren op de berichtgeving vanuit het Verenigd Koninkrijk. Het bedrijf maakt de beslissing 'voor het eind van de maand' bekend, aldus een woordvoeder.

Volgens Sky News zijn de toezichthouders van de Britse en de Nederlandse raden van bestuur gisteren bij elkaar gekomen om de stap af te ronden. Bronnen in de City, het Londense financiële centrum, waarschuwen nog wel dat de raden van bestuur zich ook nog over het voorstel moeten buigen.

Dividendbelasting

Rondom de keuze van Unilever voor zijn hoofdkantoor is veel te doen geweest. Onder meer omdat de keus als argument werd gebruikt door de regering Rutte III in de discussie omtrent het afschaffen van de dividendbelasting.

Het is nog niet bekend wat de gevolgen zijn voor de werkgelegenheid bij Unilever in Rotterdam.





Laatste nieuws