Jumbo slachtoffer van ei-fraude

VEGHEL - Jumbo heeft eerder dit jaar afscheid genomen van toeleverancier Eicom. Het bedrijf leverde Veluwse Scharrelkwarteleieren, die in werkelijkheid afkomstig waren uit legbatterijen in Frankrijk.

Eicom haalt zijn eieren normaal af bij een kwartelboer in Putten, maar dit bedrijf kreeg vorig jaar te maken met een brand. Hierop werd besloten om de eieren tijdelijk uit Frankrijk te halen. Omdat de verwachting was dat het bedrijf uit Putten weer snel zou kunnen leveren, werden de etiketten op de eierdoosjes niet gewijzigd, aldus de Volkskrant.

In het dagblad trekt directeur Henk van Hamersveld van Eicom het boetekleed aan. ‘Het was een drukke tijd en wikkels vervangen kost zeker zes weken. Ik heb het uit gemakzucht gedaan en heb dikke pech dat dit is uitgekomen. Achteraf had ik een sticker op de doosjes moeten plakken of Jumbo moeten zeggen dat ik niet kon leveren. Dat is de les voor de volgende keer.’ 

De zaak kwam onlangs in de publiciteit via Wakker Dier en het tv-programma Keuringsdienst van Waarde, die de eieren liet onderzoeken in een laboratorium. Ook Jumbo begon na de meldingen met een onderzoek. Op basis van het onderzoek verbrak Jumbo uiteindelijk de band met de leverancier. 

Bron: Volkskrant, Keuringsdienst van Waarde





Laatste nieuws