Nestlé wil uiterlijk in 2025 haar verpakkingen voor 100% recyclen of hergebruiken

VEVEY - Voedingsgigant Nestlé heeft onlangs bekendgemaakt dat het haar ambitie is om al haar verpakkingen uiterlijk in 2025 geschikt te maken voor recycling of hergebruik. Volgens Nestlé mag geen enkele verpakking, inclusief plastic, meer eindigen als afval. Nestlé is overtuigd van de dringende noodzaak om de invloed van verpakkingen op het milieu te minimaliseren.

Nestlé’s CEO Mark Schneider: “Plastic afval is een van de grootste problemen bij duurzaamheid waarmee de wereld heden ten dage te maken heeft. Dat aanpakken vraagt om een gezamenlijke benadering. Wij committeren ons aan het vinden van verbeterde oplossingen om verpakkingen te reduceren, te hergebruiken en te recyclen. Onze ambitie is om in 2025 100% van onze verpakkingen te kunnen recyclen en hergebruiken.” Aldus Nestlé tegen Duurzaam Ondernemen.

Het bedrijf richt zich op drie kerngebieden: plastic dat niet kan worden gerecycled uitbannen; het gebruik van plastic dat betere recyclingresultaten heeft aanmoedigen en ingewikkelde combinaties van verpakkingsmateriaal uitbannen of veranderen.





Laatste nieuws