Nestlé snoeit verder in suiker, vet en zout

20-07 06:09 | bron: FoodPro Network

VEVEY - Voedingsgigant Nestlé gaat nog verder snijden in de suiker-, zout- en vetgehaltes in zijn producten. Op deze manier wil het voedingsconcern inspelen op de wereldwijde vraag naar gezondere voeding, aldus topman Mark Schneider.

Voedingsgigant verscherpt doelstellingen

Volgens de topman investeert Nestlé stevig in de ontwikkeling van gezondere producten, vorig jaar was dat zo'n 1,45 miljard euro. Nestlé verscherpt nu ook zijn doelstellingen om suiker, vet en zout in bestaande recepten terug te dringen. Nestlé wil zeker nog 5% minder suiker gaan gebruiken, bovenop de vermindering van 34% die al gerealiseerd is sinds 2000.

Zoutgehalte

Het zoutgehalte van de verschillende producten moet daarnaast nog met 10% omlaag. Sinds 2005 verminderde Nestlé het zoutgehalte in zijn producten al met 20%. 

Kinderen

Bijzondere aandacht zal gaan naar het eten en drinken voor kinderen, aldus Schneider. Met een nieuwe campagne genaamd ‘Nestlé voor gezondere kinderen’ werden vorig jaar al meer dan 1.000 nieuwe producten voor kinderen gelanceerd.

Bron: Nestlé





Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan middels het deelnameformulier


Laatste nieuws
22 okt Thuisbezorgd.nl breidt online aanbod uit met gratis bezorging van Dunkin’ Donuts
22 okt Tien tips voor een succesvolle SIAL
22 okt Amazon heeft grote supermarktambities
22 okt Foodfotografie op locatie bij de klant
22 okt Handige schoonmaakoplossingen voor de voedingsindustrie: bereik optimale hygiëne en voorkom kruisbesmetting
19 okt Voedingsindustrie herstelt zich verder in 2018
19 okt Nestlé zet satellietwaarneming in om ontbossing voor productie palmolie tegen te gaan
19 okt EFSA: toegenomen verkoop van kant-en-klare voeding draagt bij aan de toename van listeriabesmettingen
19 okt Britse voedingsindustrie voelt gevolgen Brexit
19 okt Tesco opent discountsupermarktketen Jack’s die goedkoper moet worden dan Aldi en Lidl
19 okt Handen drogen is minstens zo belangrijk als handen wassen
18 okt Hak zet suikerreductie in appelmoes voort
18 okt Ondernemer Marcel Boekhoorn neemt HEMA over
18 okt Unilever noteert minder omzet in onrustig derde kwartaal
18 okt Tekort aan technici in voedingsindustrie
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
advertentie
uw banner hier?