Nestlé zet Nutri-Score op alle eigen producten in Europa

26-06 12:19 | bron: FoodPro Network

AMSTELVEEN - Nestlé heeft vandaag haar steun aangekondigd voor de Nutri-Score als het uitverkozen etiketteringssysteem voor voedingsproducten en dranken in continentaal Europa. De Nutri-Score is een vrijwillig systeem op de voorkant van de verpakking dat voedingsproducten en dranken classificeert volgens het voedingsprofiel. Het is een kleurgecodeerd systeem met een schaal van A (gezondere keuzes) tot E (minder gezonde keuzes). Deze stap weerspiegelt de ambitie van Nestlé om gezondere en beter bewustere consumentenkeuzes aan te moedigen, ter ondersteuning van de Europese en lokale volksgezondheidsagenda’s.

In maart 2017 heeft Nestlé haar volle steun toegezegd voor de ontwikkeling van een algemeen Europees etiketteringssysteem met kleurcodes op de voorkant van de verpakkingen. Het bedrijf heeft samengewerkt met de industrie, publieke instanties en andere partners om verschillende opties te onderzoeken. Volksgezondheidsorganisaties in Frankrijk, België en Zwitserland hebben vervolgens het gebruik van Nutri-Score aanbevolen. Een aantal andere landen heeft aangegeven dat ze van plan zijn te volgen. Nestlé is van mening dat het tijd is om snel en resoluut te handelen om een breder momentum te ontwikkelen ten behoeve van de Nutri-Score door continentaal Europa.

Marco Settembri, CEO van Nestlé voor Europa, het Midden-Oosten en Noord-Afrika, zegt: “Onze steun voor de Nutri-Score weerspiegelt onze commitment voor goede voeding en bewuste keuzes. Het is ook een kwestie van transparantie. Europeanen willen steeds meer weten wat er in de voeding en de dranken zit die ze consumeren. We willen hen zo snel mogelijk eenvoudig te begrijpen voedingsinformatie aanbieden. Wetenschappelijk bewijs  en toenemende steun van consumenten laten zien dat de Nutri-Score een oplossing is die werkt in continentaal Europa.”

Nestlé wil de Nutri-Score op grote schaal uitrollen, te beginnen in landen die het systeem al ondersteunen. Constructieve betrokkenheid wordt voortgezet in andere Europese landen om het best mogelijke resultaat voor alle Europeanen te verzekeren. Nestlé zal later in 2019 een update geven over de implementatie van het systeem.

Lees meer op de website van Nestlé

 

Bron: Nestlé

Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
06 jul Supermarkten weren kokosproducten om apen-arbeid
06 jul Duitse minister wil einde goedkoop vlees na corona-uitbraak bij slachterij
06 jul Markt voor kaas in Saoedi-Arabië groeit sterk
06 jul Maak gebruik van een gratis audit door een Air Liquide expert op het MAP-verpakkingsproces onder gemodificeerde atmosfeer
06 jul Bekijk de belangrijkste wijzigingen in de nieuwe FSSC
03 jul Consumentenbond: Consumenten willen minder suiker en zout in voedingsmiddelen
03 jul Lidl voegt Nestlé producten toe aan assortiment
03 jul FrieslandCampina wil vestiging in Rijkevoort sluiten
03 jul Antibacteriële verpakking werkt minder goed voor vetter vlees
03 jul Biologisch niet per definitie gezonder
03 jul Correcte gewichtsbepaling dankzij scheefstandcorrectie | Easy Level kantelcompenstie: altijd het juiste gewicht
02 jul 77% Belgen wil verplicht mondkapje in supermarkt
02 jul Sociaal korte keten initiatief Puur Betuws gaat 6 juli van start
02 jul Heerschap Groep in 2022 van Jumbo naar Albert Heijn
02 jul Schouten kijkt naar wettelijke grondslag om bandsnelheid in slachterij te kunnen verlagen
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
advertentie
uw banner hier?