Doe de verpakkingsintegriteitscheck!

18-09 06:01 | bron: FoodPro Network

ENSCHEDE - Met de introductie van de verpakkingsintegriteitscheck slaat Bizerba, solution provider voor onder andere de voedingsmiddelenindustrie, een geheel nieuwe weg in. Deze check is een geheel vrijblijvende inventarisatie-afspraak met onze adviseur om bij u op locatie te kijken waar er verbeteringen mogelijk zijn. Met de visie-inspectiesystemen van Bizerba kan worden gecontroleerd of verpakkingen wel goed afgedicht zijn en kunnen vervuilingen worden opgespoord. Op deze manier kan worden voorkomen dat producten vroegtijdig bederven of dat uw lasnaden gebreken vertonen. Met Bizerba’s visie- en naadinspectie worden onjuist afgedichte verpakkingen verleden tijd.

Bizerba is reeds jarenlang een betrouwbare partner op het gebied van procesoptimalisatie en het voorkomen van recalls. Sinds de oprichting in 1866 van het moederbedrijf in Balingen (Duitsland) heeft het bedrijf een breed portfolio ontwikkeld binnen de competenties wegen, snijden, etiketteren, controleren en inspecteren. Lees hier meer over onze weeg- en etiketteeroplossingen.

Wilt u er zeker van zijn dat uw verpakkingen goed geseald zijn en een verpakkingsintegriteitscheck doen? Klik dan op onderstaande button. U krijgt daarnaast dan gelijk beschikking over onze whitepaper over verpakkingsintegriteit.

 

JA, IK DOE VERPAKKINGSINTEGRITEITSCHECK

 

Waarborg uw productveiligheid

Een verpakking moet goed zijn. De naden moeten perfect sluiten, schoon zijn en zo uw producten beschermen. Slecht afgedichte verpakkingen veroorzaken grote problemen in de voedingssector. Zo kunnen voedingsstoffen en aroma’s verloren gaan, kan het product vroegtijdig bederven en daardoor zorgen voor schade aan de waargenomen kwaliteit van het merk. Bovendien kunnen andere producten verontreinigd raken door lekkende inhoud van de verpakking.

Nieuwe technologieën, hogere normen en groeiende consumentverwachtingen resulteren in uitdagingen voor toekomstige verpakkingstechnologieën. Verpakkingen moeten in toenemende mate milieuvriendelijk en recyclebaar zijn, de houdbaarheid van het product vergroten, gemaakt zijn van materiaal dat leidt tot lagere productie- en verzendkosten en zorgen voor veiligheid en traceerbaarheid van het voedsel. Daarnaast moet een verpakking idealiter compatibel zijn met hoge vullings- en productiesnelheden, gebruiksvriendelijk zijn en de versheidsbescherming van het product verbeteren.

Heat sealing waarborgt de kwaliteit en veiligheid

Modified-atmosphere packaging (MAP) kan de houdbaarheid van levensmiddelen verlengen en de aantrekkelijkheid van een product vergroten door een representatieve verpakking aan te bieden. Deze technologie kan worden gebruikt voor vlees, vis, kaas, kant-en-klaarmaaltijden, gesneden fruit, verschillende bakkerijproducten, snacks en ander droog voedsel. De lucht in de verpakking wordt vervangen door een gassamenstelling die de microbiële groei en het bederf van het voedsel vertraagt. Effectieve heat sealing is belangrijk voor de kwaliteit en veiligheid van het product en verlengt de levensduur in het schap.

De meeste lekkende verpakkingen kunnen worden toegeschreven aan besmette lasnaden. Productverontreiniging rondom de gesealde naad is de meest voorkomende oorzaak van het falen van de verzegeling. Een lekkende lasnaad kan bijvoorbeeld worden veroorzaakt door een luchtbel. Maar zegelverontreiniging kan ook voorkomen bij vlees en kant-en-klare fruitsalades, omdat sappen de afdichting negatief kunnen beïnvloeden.

Visie-inspectie en naadinspectie

Oplossingen als visie-inspecties identificeren de zwakke punten in het hele productieproces. Verpakkingen die niet aan de vooraf gedefinieerde criteria voldoen worden automatisch verwijderd. De integriteit van lasnaden en verpakkingen kan worden gecontroleerd met behulp van destructieve en niet-destructieve tests. Deze testmethoden werken met onderdompeling in water en onderwerping aan perslucht.

Naadinspectie met SealSecure helpt bij het opsporen van vervuilingen, te smal afgedichte naden en ongesealde gebieden in de naad. Een combinatie van SealSecure en afdichtingstests in de productielijn zorgt ervoor dat alle verontreinigingen en gebreken in de lasnaad worden gedetecteerd. Vision-systemen zoals het Bizerba SealSecure-systeem zijn toepasbaar op een breed scala aan verpakkingen. Het optische systeem voorkomt zo het gebruik van defecte verpakkingen die niet aan de specificaties van de afdichting voldoen en daarmee klachten en terugroepacties. SealSecure kan zelfs worden ingebed in thermovorm-machines (FFS Form, Fill en Seal) voor een onmiddellijke detectie van onjuiste afdichting. Daarnaast kan SealSecure worden gekoppeld aan label-controle met het PackSecure-assortiment.

Hoe goed zijn uw producten eigenlijk beschermd?
Wilt u weten hoe het zit met uw product- en voedselveiligheid? En zou u graag zeker willen weten dat uw verpakkingen wel echt goed sluiten en uw lasnaden schoon zijn? Doe dan nu de check met een adviesafspraak op maat.

 

JA, IK DOE VERPAKKINGSINTEGRITEITSCHECK

 

 

Bron: Bizerba - partner FoodPro Network

Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
22 okt Ahold Delhaize rolt contactloos betalen uit in 'supermarkt voor de nieuwe generatie'
22 okt Prosus overbiedt Takeaway in strijd om maaltijdbezorger Just Eat
22 okt Nieuw bedrijf Future Food Group levert zowel vleesproducten als vleesalternatieven
22 okt Hoe en wanneer investeren in robotica in de voedingsindustrie
22 okt ABN AMRO: 'Lage prijzen koffie, suiker & cacao'
22 okt Jumbo gaat 400 talenten per jaar opleiden in HBO Foodretail & Hospitality bij Avans Hogeschool
21 okt Just Eat ziet omzet groeien
21 okt Suikervrije dranken en koffie stuwen resultaat Coca-Cola
21 okt Groei aantal fastfoodrestaurants zet ook komende jaren door
21 okt De Top 10 food trends in 2019
21 okt Het complete weeg- en inspectiesysteem voor de versafdeling (video)
18 okt Toch geen heffingen op Goudse kaas en Edammer kaas, wel op tal van andere voedingsproducten
18 okt Mercadona, ondanks jaren negentig website, online de grootste supermarkt van Spanje
18 okt Danone stelt omzetverwachting naar beneden bij
18 okt NestlĂ©, Carrefour en IBM starten blockchainproject (video)
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
advertentie
uw banner hier?