Jumbo roept 130 vleeswaren terug vanwege mogelijke listeriabesmetting

VEGHEL - Jumbo roept meer dan 130 verschillende soorten vleeswaren terug omdat ze mogelijk besmet zijn met de listeriabacterie. 

Het gaat om voorverpakte gesneden vleeswaren die uit de fabriek van Offerman in Aalsmeer komen. Jumbo is door Offerman geïnformeerd dat hun productielocatie mogelijk besmet is met de listeriabacterie. Ook Aldi, Bidfood, Sligro en Versunie zouden klant zijn bij deze producent. Ook Aldi heeft inmiddels een aantal producten teruggeroepen. Hier gaat het echter maar om vier soorten vleeswaren.

Jumbo publiceerde donderdagavond een lijst met vleeswaren die mogelijk besmet zijn met de bacterie. Jumbo vraagt klanten om deze vleeswaren niet te consumeren en terug te brengen. Vleeswaren die nog in de schappen liggen zijn veilig om te consumeren, aldus Jumbo.

Door het eten van vleeswaren die besmet zijn met de listeriabacterie kunnen consumenten last krijgen van maag- en darmklachten, die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid. Met name kinderen, ouderen en zwangere vrouwen zijn gevoelig voor de darmbacterie.

De vleesproductie in de fabriek van Offerman in Aalsmeer is tijdelijk stilgelegd.

 

Foto: vleeswaren (dit zijn niet per se de producten waar het om gaat, red.)





Laatste nieuws