Marqt-oprichters moeten aandelen van rechtbank verkopen

AMSTERDAM - De oprichters van supermarktketen Marqt moeten hun aandelen verkopen aan Udea, het moederbedrijf van de duurzame supermarktketen Ekoplaza. Dat heeft de rechtbank in Amsterdam bepaald.

Vorige week werd bekend dat een meerderheid van de aandeelhouders van Marqt had ingestemd met een akkoord met Udea. Quirijn Bolle, de oprichter van Marqt die ongeveer 30% van de Marqt-aandelen bezit, vocht de overname aan omdat hij de supermarkt zelf wilde kopen met steun van een nog onbekende externe partij.

Bolle wilde extra tijd om met de externe partij een bod uit te brengen, maar de voorzieningenrechter ging hier niet mee akkoord. De rechtbank vindt dat Bolle en zijn onbekende geldschieter voldoende tijd hebben gehad om met een bod te komen.

"We zijn teleurgesteld over deze uitspraak waardoor we op dit moment niet de mogelijkheid krijgen om ons bod voor Marqt te formaliseren, dat volgens ons het beste voorstel blijft met duidelijke en concrete voordelen voor zowel de onderneming als alle (overige) betrokkenen, zoals medewerkers, leveranciers en klanten", aldus de Marqt-oprichter in een verklaring na de uitspraak.





Laatste nieuws