Insectenvet kan aanzienlijk deel van boter in gebak vervangen

25-11 06:05 | bron: FoodPro Network

GENT - Vet op basis van insecten is een duurzaam en gezond alternatief voor boter. Als er in gebak minder dan de helft van de boter vervangen wordt door insectenvet, is het verschil nauwelijks te proeven. Deze conclusie trekken onderzoekers van de Universiteit Gent na een onderzoek waarbij een smaakpanel verschillende producten met en zonder insectenvet kregen voorgeschoteld. 

De onderzoekers gebruikten vet van larven van de zwarte soldatenvlieg in koekjes, wafels en cake. De onderzoekers bakten van elke soort 3 versies: een gewone versie met alleen boter, een versie waarin 25% van de boter vervangen werd door insectenvet en een versie waarin 50% van de boter was vervangen door insectenvet.

Een smaakpanel werd vervolgens gevraagd of ze het verschil in samenstelling proefden. Bij het gebak met 25% aan insectenvet konden de leden van het smaakpanel niet proeven dat er insectenvet in gebruikt was. Bij wafels merkten ze het insectenvet ook niet op wanneer 50% van de boter vervangen was. Ook de textuur en de kleur weken nauwelijks af van het origineel.

 

Bron: Universiteit Gent





Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
20 jan Ondanks coronacrisis kwamen er vorig jaar 3.200 horecabedrijven bij
20 jan Tony's Chocolonely bouwt Tony’s Open Chain verder uit
20 jan Meer lokale producten in restaurants van de overheid
20 jan Wat is een remote audit? En hoe werkt dit?
20 jan Handhygiënemonitoring met de meetinstrumenten van Hygiena
20 jan Hoe bereik ik de voedingsindustrie in 2021?
19 jan Picnic blijft groeien en opent (weer) nieuw distributiecentrum
19 jan Topeconomen: Biden goed voor economie en handel
19 jan Werknemers van Cargill staken vanwege conflict over nieuwe cao
19 jan Consumentenbond: 'Veel maaltijdvervangende repen en shakes ongezond'
19 jan Webinar: Business Intelligence voor de food branche
19 jan Gesprekken over supermarkt-cao vandaag hervat
19 jan De sterkste vloer voor de voedingsindustrie (video)
19 jan Verbeterde voedingskwaliteit dankzij optimale temperatuurbeheersing
18 jan PLUS intensiveert samenwerking met Too Good To Go
18 jan Picnic bekijkt uitbreiding naar Frankrijk
18 jan PepsiCo wil in 2040 klimaatneutraal zijn
18 jan Circular Food Center: wereldvoorbeeld in aanpak voedselverspilling
18 jan Veel Nederlanders gebruiken voedingssupplementen
18 jan Webinar: Digitalisering in de AGF-industrie met Aptean Food & Beverage ERP
18 jan Weet u wat de kosten kunnen zijn als u niet over het juiste compressortype beschikt in uw levensmiddelenproductie?
15 jan CBS: 'Ruim 35% van de Nederlanders koopt wel eens online maaltijden'
15 jan Rouveen Kaasspecialiteiten gaat Friese schapenkaas produceren
15 jan Export eurolanden nadert niveau van voor de coronacrisis
15 jan Voedingsindustrie blijft flink investeren in 2021
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
Advertentie
uw banner hier?