Vleesverwerkingsbedrijf Van Rooi Meat gesloten na 21 positieve coronatests

HELMOND - Van Rooi Meat uit Helmond is donderdagavond op last van de Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost (VRBZO) gesloten nadat meerdere medewerkers besmet bleken met het coronavirus. Van Rooi Meat moet tot en met dinsdag 2 juni gesloten blijven, aldus de Veiligheidsregio

Vorige week zijn medewerkers van de NVWA (Nationale Voedsel- en Warenautoriteit) en de KDS (Kwaliteitskeuring Dierlijke Sector) die werken op deze locatie, getest op corona. Daarvan bleek een aantal personen besmet. Vervolgens heeft de GGD Brabant-Zuidoost een steekproef gedaan onder 130 mensen die werkzaam zijn bij het bedrijf. Vanavond werden deze testresultaten bekend: 21 medewerkers zijn positief getest (16 procent).

Positief geteste medewerkers worden vrijdagochtend geïnformeerd. Zij moeten twee weken in quarantaine, evenals hun huisgenoten. Zij worden opgevangen in een hotel in de regio.

Pas wanneer de veiligheid van medewerkers kan worden verzekerd, mag het bedrijf de deuren weer openen. Vrijdag komt de veiligheidsregio ook met meer duidelijkheid over vervolgstappen die samen met de GGD worden genomen.

 

 

Foto: vlees in schap (niet direct producten waar het om gaat, red.)

 





Laatste nieuws