Van Rooi Meat nog 2 weken dicht
bron: FoodPro Network
HELMOND - Vleesverwerker Van Rooi Meat in Helmond blijft nog twee weken langer dicht, tot 17 juni. Dat is besloten door John Jorritsma, voorzitter van de Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost. Jorritsma heeft dit besluit genomen na overleg met het RIVM.
Onder het personeel van de slachterij heerst een besmettingspercentage van 17 procent, zo is uit steekproeven gebleken. Dat is zodanig hoog dat de autoriteiten spreken van een besmettingshaard.
Om ervoor te zorgen dat het virus zich niet verder verspreidt, gaan alle medewerkers van Van Rooi Meat in Helmond vanaf dinsdag 2 juni voor veertien dagen in quarantaine. De medewerkers krijgen een beroepsverbod, wat betekent dat ze doorbetaald krijgen en niet ergens anders mogen gaan werken.
Pas wanneer de veiligheid van medewerkers kan worden verzekerd, mag het bedrijf de deuren weer openen.
Zie ook: Vleesverwerkingsbedrijf Van Rooi Meat gesloten na 21 positieve coronatests
Foto: Van Rooi Meat, Streetview
Laatste nieuws
-
26 apr Kabinet legt keuzes voor aan Kamer voor suikertaks op frisdranken
-
26 apr Lagere omzet en marge voor Corbion
-
26 apr Unilever-topman wil realistische duurzaamheidsdoelen
-
26 apr Wijnconsumptie op laagste niveau sinds 1996
-
26 apr Arla Foods Ingredients neemt activiteiten in wei over van Volac
-
26 apr Ahold Delhaize opent tech-studio in Roemeniƫ
-
26 apr Jumbo neemt distributiecentrum voor versproducten in Nieuwegein in gebruik
-
26 apr 5 Trends voor digitalisering in food
-
26 apr Podcast Webinar | Wat is digitale transformatie en hoe zet je de volgende succesvolle stap?
-
25 apr Duitse vleesconsumptie nam in 2023 met 0,8% af
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan