Deliveroo kondigt beursgang mogelijk volgende maand aan

LONDEN - Deliveroo kondigt waarschijnlijk volgende maand aan een gang naar de Londense beurs te maken. Dat meldt Sky News op basis van ingewijden. De notering kan dan mogelijk al enkele weken later plaatsvinden.

De beursgang van de van oorsprong Britse maaltijdbezorger lijkt een van de grootste beursgangen van de laatste jaren te worden. Deliveroo is in meerdere landen actief, waaronder in Nederland. Deliveroo wordt naar verwachting meteen een van de meest waardevolle technologiebedrijven van het Verenigd Koninkrijk, met een mogelijke marktwaarde van 7,5 miljard Britse pond (circa 8,6 miljard euro).
 
Deliveroo wil het nieuws overigens zelf niet bevestigen. Enkele weken terug haalde Deliveroo nog eens 148 miljoen euro op bij investeerders. De maaltijdbezorger benadrukte daarbij te blijven investeren in groei en vernieuwing. Zo wil Deliveroo het bedrijf verder uitbreiden met het bezorgen van boodschappen. In het Verenigd Koninkrijk begon Deliveroo vorig jaar met een boodschappenservice en die is sindsdien hard gegroeid.




Laatste nieuws