Terrassen openen vandaag: dit zijn de regels

BREDA - Na ruim een half jaar gaat een deel van de horeca weer open. Vanaf vandaag 12.00 is het mogelijk om weer een terrasje te pakken. Wat zijn precies de regels?

Een bezoek aan het terras is vanaf vandaag weer mogelijk, maar dan wel alleen tussen 12.00 en 18.00 uur en alleen op reservering. Het reserveren kun je vooraf online of telefonisch doen, maar mag ook ter plekke op het moment dat je op het terras wil gaan zitten. Bij binnenkomst vindt een gezondheidscheck plaats.

Aan een tafeltje mogen slechts twee mensen zitten, tenzij het gaat om mensen van hetzelfde huishouden, of kinderen tot 12 jaar. Voor het hele terras geldt een maximum van 50 personen. Als je opstaat om bijvoorbeeld naar het toilet te gaan, is het dragen van een mondkapje verplicht.

Horecavereniging KHN noemt de opening van de terrassen een eerste stapje vooruit voor een klein deel van de ondernemers. "Een klein lichtpuntje, maar niet voldoende", aldus KHN. De belangenvereniging blijft daarom pleiten voor verdere heropening.





Laatste nieuws