Conflict tussen Ferrero en Colruyt over inkoopprijs Nutella

HALLE - Sinds een aantal weken zijn er geen potten van 400 gram van Nutella hazelnootpasta meer te vinden in de winkels van de Belgische supermarktketen Colruyt. Aanleiding is een conflict tussen de keten en leverancier Ferrero over de inkoopprijs.

Het gaat daarbij om de forse stijging van de grondstofprijzen, die Ferrero in de prijs wil doorrekenen. Zowel Colruyt als Ferrero geven aan dat ze graag zo snel mogelijk een oplossing willen voor het conflict.

De fors gestegen grondstofprijzen zetten de relaties tussen supermarkten en hun leveranciers op scherp. De voorbije weken lieten veel grote voedingsbedrijven weten dat ze prijsverhogingen van 5 à 10% willen doorvoeren. De vraag is in hoeverre supermarktbedrijven die prijsverhogingen zelf willen opvangen en toegeven op hun marge of ze de hogere inkoopprijzen doorberekenen aan de klant.

Het is niet de eerste keer dat Colruyt een conflict heeft met een producent van een A-merk. Vier jaar geleden bande Colruyt tijdelijk producten van PepsiCo. Een jaar later die van Nestlé. Vorig jaar was er een conflict over de inkoopprijzen met Coca-Cola.





Laatste nieuws