Rabobank verwacht ook in 2022 verstoringen op wereldwijde vleesmarkt

22-11 15:53 | bron: FoodPro Network

UTRECHT - De marktverstoring in de wereldwijde markt voor vlees, vis en andere dierlijke eiwitten blijft in 2022 aanhouden volgens analisten van de Rabobank. De veehouderij en vissector hebben bovendien te maken met hoge kosten voor voeders, arbeid, energie en transport. Bovendien worden producenten geconfronteerd met eisen ten aanzien van duurzaamheid, voedselveiligheid en de effecten van het coronavirus.

De prijzen van vlees en vis zouden in 2022 stabiel moeten blijven, mede door aanhoudende aanbodbeperkingen en een algemene sterke vraag. Rabobank verwacht wereldwijd een iets vertraagde groei van de productie voor met name varkensvlees, pluimveevlees en kweekvis. De productie van rundvlees en het aanbod van gevangen vis zal naar verwachting iets dalen. Het aanhoudende herstel van de Chinese varkensstapel zal in 2022 de grootste aanjager van groei op de wereldmarkt zijn. 

In Europa zal de varkensvleesproductie naar verwachting stabiliseren in 2022. De binnenlandse consumptie zal moeten stijgen om vraag en aanbod beter met elkaar in evenwicht te brengen. Voor producenten van pluimveevlees zou de marktsituatie ondanks de hogere kosten moeten verbeteren wanneer alle afzetkanalen weer bediend kunnen worden.

In China zal het herstel van de varkensvleesproductie naar verwachting doorzetten, maar hoe snel dit zal gaan is onzeker, terwijl de consumptie zwak is en de prijzen laag blijven. De Chinese vraag naar rundvlees blijft hoog, terwijl de vraag naar pluimveevlees onder druk komt te staan door het herstel van het aanbod van varkensvlees. In Zuid-Oost Azië zal de varkens- en pluimveevleesproductie zich naar verwachting wat herstellen in 2022.

Bekijk meer informatie op de website van Rabobank

 

Bron: Rabobank





Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
09 dec Kellogg’s ontslaat 1.400 stakende medewerkers
09 dec McCain Foods neemt minderheidsbelang in Strong Roots
09 dec Vleessector wil aan de slag met CO2-voetafdruk
09 dec Personeelstekorten bereiken recordhoogte
09 dec Beter houdbaarheidsbeheer in de sector van verse kant-en-klaar maaltijden
09 dec Reduceren van give-away: “Mag het ietsje meer zijn?”
08 dec Rendierbezorgrobot brengt boodschappen én kerstmuziek (video)
08 dec Brussel wil dat maaltijdbezorgers hun koeriers vast in dienst nemen
08 dec Medewerkers distributiecentra Tesco dreigen met staking
08 dec Primeur voor Coop: eerste supermarkt met duurzame producten Onze Markt
08 dec Nestlé experimenteert met fermentatie na de oogst van koffie
08 dec Nature’s Pride investeert in avocado inpakrobot (video)
08 dec Wat is premiumisatie en hoe vormt het de drankenindustrie?
07 dec Printer voor vleesvervangers bijna gereed
07 dec Prijs voeding stijgt met 1,1 procent
07 dec Pieter Pot haalt 9 miljoen euro kapitaal op
07 dec Voedselthermometers zorgen voor uniforme werkwijze bij Makro/Metro
07 dec Kostenefficiëntie verhogen in de Agri&Food sector, dankzij data
06 dec Supermarktketen in Kroatië accepteert online betalingen in cryptomunten
06 dec HAS Hogeschool ontwikkelt 6 nieuwe minors
06 dec Gebruik van robots in de voedingsindustrie gaat verder toenemen
06 dec Omzetrecord voor gemeentelijke IJsselmeervisafslag Urk
06 dec SGS en V-Label lanceren partnerschap en brengen veganistisch en vegetarisch keurmerk naar een wereldwijd publiek
06 dec Verpakken onder gewijzigde atmosfeer: nieuw e-book beschikbaar
06 dec Hoe bereik ik de voedingsindustrie?
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
Advertentie
uw banner hier?