Miljoenen aan groeigeld voor fermentatie vegan zuivel
bron: FoodPro Network
SAN FRANCISCO - Het Amerikaanse bedrijf New Culture heeft 25 miljoen dollar extra kapitaal bij investeerders opgehaald. Het bedrijf wil in de loop van 2022 met een plantaardige variant van mozzarella de markt op. New Culture moet nog wel goedkeuring krijgen van de voedselveiligheidsinstantie om het product op de Amerikaanse markt te mogen brengen.
De nieuwe investeerders in de vegan start-up hebben banden met grote voedingsconcern zoals Dr. Oetker, Kraft Heinz en ADM.
New Culture werd in 2018 opgericht. Het bedrijf maakt gebruik van genetisch gemodificeerde micro-organismen, die door middel van precisiefermentatie het eiwit caseïne kunnen produceren. Daarnaast worden plantaardige vetten, suikers, zout, vitamines en mineralen toegevoegd om een alternatief voor mozzarella te kunnen produceren.
Laatste nieuws
-
08 mei Winst Ahold Delhaize daalt door reorganisatie België
-
08 mei AB InBev verdient meer door duurder bier
-
08 mei Aviko zette stappen in verduurzaming
-
08 mei Codrico stopt met vermalen van maïs
-
08 mei Albert Heijn wil witte eieren binnen Beter voor natuur & boer-programma
-
08 mei Onderzoek naar eiwit-smaakinteracties in vleesvervangers
-
08 mei Leveranciersbeheersing in 3 stappen
-
07 mei Bergfood neemt Brugel Food Products over
-
07 mei Losgaan op Hongaarse snack
-
07 mei CNV mogelijk naar rechter na uitzondering Picnic op supermarkt-cao
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan