Carrefour bundelt de inkoop voor zes landen

PARIJS - Carrefour gaat de inkoop voor zes van zijn belangrijkste markten bundelen. Carrefour richt daarvoor een eigen internationale inkoopcentrale op in Spanje.

Nu Carrefour alle samenwerkingsverbanden met concurrenten heeft gestopt, richt Carrefour zoals verwacht een eigen Europese inkoopcentrale op. Begin 2023 zou in Madrid een inkoopbureau met de naam Eureka worden geopend. De inkoopcentrale moet de inkoop gaan doen voor zes landen waar Carrefour actief is: België, Frankrijk, Italië, Polen, Roemenië en Spanje.

De nieuwe inkoopcentrale van Carrefour zou wel uitsluitend met grote leveranciers en merken onderhandelen. Lokale bedrijven zullen dus nog wel met de nationale afdelingen onderhandelen. Het is wel de bedoeling dat er voor multinationals één contactpersoon zal zijn, één administratief proces voor bestellingen en facturen en dus ook één internationaal contract.

Carrefour wil via dit nieuwe systeem ook meer datagestuurde beslissingen kunnen nemen, de commerciële prestaties beter kunnen meten en nauwkeuriger toezien op de activiteiten.





Laatste nieuws