SVO vakopleiding food en Kobus P&O openen VR-opleidingslocatie

26-01 11:35 | bron: FoodPro Network

BARENDRECHT - SVO vakopleiding food en Kobus Personeel & Organisatie hebben in Barendrecht een virtual reality (VR) opleidingslocatie geopend voor werknemers in de foodsector. Onno Kobus, directeur Kobus B.V.: “Op deze unieke locatie, dicht bij de leerbedrijven, kunnen we medewerkers met behulp van moderne leertechnologieën zoals virtual reality (VR) en met docenten uit de praktijk toekomstbestendig opleiden.”

“De huidige arbeidsmarkt verandert”, legt Rinus de Rijder, (onderwijsmanager van SVO) uit,. “Machines en processen zijn complexer en door technologische innovaties veranderen werkzaamheden.” Om medewerkers goed voor te blijven bereiden op de veranderende productieomgeving, hebben onderwijs en bedrijfsleven elkaar opgezocht om te bedenken hoe zij medewerkers gezamenlijk toekomstgericht op kunnen leiden. Het resultaat is de VR-opleidingslocatie in Barendrecht.

VR-training operator

De eerste nieuwe training die start op de VR-opleidingslocatie is de training operator. Medewerkers worden onder andere met behulp van VR getraind om voedselveilig te werken. Ook arbo, veiligheid en machinekennis komen in deze training aan bod. Rinus de Rijder: “Praktijkopleiders van bedrijven, ICT’ers en onderwijskundigen hebben nauw samengewerkt om een moderne training te ontwikkelen waar VR, theorie- en praktijkcomponenten in een moderne leeromgeving gerealiseerd zijn.”

De VR-opleidingslocatie ligt midden in de Dutch Fresh Port, het grootste Agro-Vers-Food cluster van Nederland. “We leiden hier in nauwe samenwerking met Kobus P&O en de foodbedrijven al jaren studenten op”, zegt Rinus de Rijder. “We bieden opleidingen aan van mbo 1 tot en met niveau 4. Honderden medewerkers behaalden al een mbo-diploma. De nieuwe opleidingslocatie zorgt voor nog meer mogelijkheden voor de toekomst.”

Over Kobus P&O

Kobus P&O bestaat sinds 1999 en is gevestigd “daar waar het gebeurt” in de wereld van groente en fruit, op het veilingterrein in Barendrecht/Ridderkerk. Zij bemiddelen in personeel voor hun grotendeels vaste klanten en denken en werken mee aan de oplossing van personele vraagstukken en uitdagingen in de AGF/voedingsindustrie. Van advies tot bemiddeling. Van poolmanagement tot opleiding. Sinds 2013 werken zij nauw samen met SVO vakopleiding food en faciliteren zij o.a. op maat gemaakte BBL-trajecten (mbo 1 t/m mbo 4) zowel voor hun (flex)medewerkers als vaste medewerkers van hun klanten.

Over SVO vakopleiding food

SVO is een landelijk vakopleidingsinstituut dat nieuwsgierige foodprofessionals opleidt. Van ervaren visspecialisten tot creatieve fooddesigners, van gastvrije foodservicemedewerkers tot innovatieve traiteurs. Bij SVO leren studenten echt een vak en ontwikkelen ze hun professionele identiteit. SVO biedt niet alleen meerderjarige mbo-vakopleidingen; foodmedewerkers kunnen zich bij SVO ook een leven lang ontwikkelen via vaktrainingen in de volledige breedte van de foodsector.

 

Bron: SVO vakopleiding food - partner FoodPro Network





Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
22 mrt FDA rondt consultatie voor kweekvleesproducent Good Meat af
23 mrt Jumbo-aandelen herverdeeld over familie
23 mrt Traditioneel Engels ontbijt wordt steeds duurder
23 mrt Ondernemers stoppen vanwege regeldruk en schulden steeds vaker uit zichzelf
23 mrt ERP Survival Kit voor de voedingsindustrie
23 mrt Delino een mosterdgele vloer op maat van elke saus (video)
22 mrt Too Good To Go heeft meer dan 6.000 partners in Nederland
22 mrt Greenyard wil ieder jaar meer dan 100 000 m³ water voor verse groenten en fruit besparen
22 mrt Slagerijen druk in de weer vanwege ramadan
22 mrt Timmermans: Brussel dringt niet aan op verplichte uitkoop boeren
22 mrt De voor- en nadelen van kweekvlees
22 mrt Prestatie-indicatoren voor voedselveiligheid
22 mrt Hoe planningssoftware voor voedselproductie zorgt voor consistent succes op 3 fronten
22 mrt Maak impact bij Normec Foodcare
21 mrt Aldi na loonsverhoging best betalende supermarktketen in het Verenigd Koninkrijk
21 mrt Europese Commissie verdenkt energiedrankjesbedrijf van marktmanipulatie
21 mrt What’s Cooking? nog in onzekerheid over overname Imperial en Stegeman
21 mrt Aanvragen tegemoetkoming van energiekosten bedrijven van start
21 mrt Alle data direct beschikbaar voor SanoRice
21 mrt Op zoek naar de nieuwe balans tussen mens en machine
20 mrt Lager voorschot voor energie-intensief mkb door dalende prijzen
20 mrt Nederlandse wijnboeren oogsten record druiven vanwege warme zomer
20 mrt Delhaize: 72 winkels gesloten
20 mrt Jumbo-ceo liet leveranciers 4 miljoen betalen aan zijn raceteam
20 mrt Fonterra boekt flink hogere winst
Spotlight
Spotlight
Spotlight
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Advertentie
uw banner hier?