Scherpere EU voedselcontroles: zijn dit voldoende maatregelen?
07 feb 2019 06:05
bron: FoodPro Network
bron: FoodPro Network
BRUSSEL - Meer dan 4 jaar na het paardenvlees schandaal is het Europees Parlement onlangs akkoord gegaan met wetgeving die moet zorgen voor scherpere en meer doelgerichte voedselcontroles. De nieuwe wetgeving moet er voor zorgen dat het consumentenvertrouwen wordt teruggewonnen. Maar gaat dit in de praktijk ook gebeuren?
De controlesystemen in de EU-landen worden daarvoor uitgebreid, gestroomlijnd en efficiënter gemaakt. Het is de bedoeling dat inspecteurs na een risicoanalyse vaker onaangekondigd binnenvallen.
Zijn dit de juiste maatregelen? Discussieer met vakgenoten op het FoodPro Network platform.
Laatste nieuws
-
26 apr Unilever-topman wil realistische duurzaamheidsdoelen
-
26 apr Wijnconsumptie op laagste niveau sinds 1996
-
26 apr Arla Foods Ingredients neemt activiteiten in wei over van Volac
-
26 apr Ahold Delhaize opent tech-studio in Roemeniƫ
-
26 apr Jumbo neemt distributiecentrum voor versproducten in Nieuwegein in gebruik
-
26 apr 5 Trends voor digitalisering in food
-
26 apr Podcast Webinar | Wat is digitale transformatie en hoe zet je de volgende succesvolle stap?
-
25 apr Duitse vleesconsumptie nam in 2023 met 0,8% af
-
25 apr Unilever verkoopt meer producten
-
25 apr HelloFresh groeit met bezorging kant- en klaarmaaltijden
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan