Walmart zet winkelmedewerkers in als bezorgers

BENTONVILLE - 'S-werelds grootste supermarktorganisatie Walmart test in New Jersey en Arkansas een nieuw systeem waarbij de medewerkers van betreffende winkels worden ingezet als bezorgers voor online bestellingen. De medewerkers leveren de boodschappen af op weg naar huis of naar hun werk.

Bijverdienen

De medewerkers wordt niet verplicht om mee te werken aan het nieuwe concept van Walmart, maar kunnen wel bijverdienen als ze het doen. Alle medewerkers krijgen een app waarmee ze hun routes kunnen invoeren.

'Last mile' goedkoper en sneller

Walmart test het systeem om te kijken of de 'last mile' goedkoper kan. Traditioneel is dit het duurste onderdeel van het online bestellen en bezorgen. Walmart gaat door het systeem bovendien sneller bezorgen. De Amerikaanse supermarktketen bezorgt momenteel binnen twee dagen aan huis. Met het nieuwe systeem belooft Walmart de boodschappen binnen 1 dag op de plek van bestemming te hebben.

6.100 bezorgbusjes of vrachtwagens

Momenteel maakt Walmart gebruik van 6.100 bezorgbusjes of vrachtwagens. De keten heeft in de Verenigde Staten circa 4.700 vestigingen en 1,5 miljoen medewerkers.





Laatste nieuws