Nieuwe Europese wetgeving voor etikettering producten vanaf 1 april 2020
bron: FoodPro Network
BRUSSEL - Vanaf 1 april 2020 moeten fabrikanten de herkomst van ingrediënten op het etiket van hun producten vermelden, mits het ingrediënt een andere herkomst heeft dan het product. Aldus nieuwe wetgeving van de Europese Commissie.
De nieuwe wetgeving valt onder de Food Information to Consumers regelgeving (FIC)) die voor meer transparantie voor de consument moet zorgen. Naast de herkomst van ingrediënten zijn er nog meer aanpassingen, zoals:
- Een duidelijkere presentatie van allergenen voor voorverpakt voedsel in de ingrediëntenlijst;
- Verbeterde leesbaarheid van informatie op het etiket (zoals minimale lettergrootte voor verplichte informatie)
- Versterkte regelgeving om misleidende praktijken te voorkomen
- Specifieke informatie over de herkomst van plantaardige geraffineerde oliën en vetten;
- Verplichte herkomstinformatie voor vers vlees van varkens, schapen, geiten en pluimvee
Bekijk hier alle belangrijke wijzigingen.
Waar zou volgens u de nieuwe wetgeving aan moeten voldoen?
Laatste nieuws
-
26 jul Mosa Meat hield eerste proeverij voor gekweekt rundvlees
-
26 jul Ekoplaza gaat samenwerken met chipsproducent FZ Organic Food
-
26 jul McDonald’s wil concurrentie aangaan met Starbucks
-
26 jul Download het e-book: Back to the core in food
-
26 jul IDC-perspectief: hoe Amalthea AI inzet om de opbrengsten en winstgevendheid te verbeteren
-
25 jul Nestlé boekt iets meer omzet
-
25 jul Omzet Unilever stijgt met 4,1 procent
-
25 jul Amerikaanse start-up maakt kweekzuivel met CO2 als hoofdingrediënt
-
25 jul Oatly verbetert brutomarge
-
25 jul FrieslandCampina blijft last houden van een dalende melkaanvoer
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan