Nieuwe Europese wetgeving voor etikettering producten vanaf 1 april 2020
bron: FoodPro Network
BRUSSEL - Vanaf 1 april 2020 moeten fabrikanten de herkomst van ingrediënten op het etiket van hun producten vermelden, mits het ingrediënt een andere herkomst heeft dan het product. Aldus nieuwe wetgeving van de Europese Commissie.
De nieuwe wetgeving valt onder de Food Information to Consumers regelgeving (FIC)) die voor meer transparantie voor de consument moet zorgen. Naast de herkomst van ingrediënten zijn er nog meer aanpassingen, zoals:
- Een duidelijkere presentatie van allergenen voor voorverpakt voedsel in de ingrediëntenlijst;
- Verbeterde leesbaarheid van informatie op het etiket (zoals minimale lettergrootte voor verplichte informatie)
- Versterkte regelgeving om misleidende praktijken te voorkomen
- Specifieke informatie over de herkomst van plantaardige geraffineerde oliën en vetten;
- Verplichte herkomstinformatie voor vers vlees van varkens, schapen, geiten en pluimvee
Bekijk hier alle belangrijke wijzigingen.
Waar zou volgens u de nieuwe wetgeving aan moeten voldoen?
Laatste nieuws
-
08 dec Nissui verkrijgt meerderheidbelang in Maxima Seafood
-
08 dec McDonald’s wil concurrentie aangaan met Starbucks
-
08 dec The Greenery stopt activiteiten in Breda begin 2024
-
08 dec Nestlé kan via enzymatisch proces suikergehalte in reeks producten verlagen
-
08 dec Whitepaper zout- en suikerreductie: 4 criteria voor succesvol reduceren
-
07 dec Delhaize test elektrische bestelwagen in Brussel
-
07 dec Danone wil koekjesmerk Michel et Augustin aan Ferrero verkopen
-
07 dec Nederlander kocht 2,4 procent minder voeding in oktober
-
07 dec Eurostat publiceert Kerncijfers over de Europese voedselketen
-
07 dec Voedingsmiddelengroothandels zetten 2% meer om in derde kwartaal 2023