NVWA controleert horeca vanaf januari 2019 op acrylamide in friet
20 dec 2018 08:29
bron: FoodPro Network
bron: FoodPro Network
UTRECHT - De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft aangekondigd dat vanaf januari 2019 controles in de horeca worden uitgevoerd naar acrylamide in friet. Een hoge inname van acrylamide kan schadelijk zijn voor de gezondheid. Inmiddels heeft ook de Europese Commissie hiervoor wetgeving opgesteld.
De NVWA neemt een monster van de friet en test deze op de hoeveelheid acrylamide. Ondernemers wordt aangeraden ervoor te zorgen dat ze in het proces kunnen laten zien dat ze rekening houden met de vorming van acrylamide, bijvoorbeeld door gebruik te maken van de kleurenkaart voor friet die in de handleiding van de KHN is opgenomen.
Koninklijke Horeca Nederland (KHN) heeft eerder dit jaar een praktische handleiding ontwikkeld om acrylamide in friet terug te dringen.
Bron: KHN
Laatste nieuws
-
26 jun Cursus Voedselwetgeving
-
26 jun Europese Commissie gaat onderzoek doen naar overname Kellanova door Mars
-
26 jun Vion werkt aan verbetering positie flexwerkers
-
26 jun Carrefour betaalt klanten om te koken
-
26 jun ABN AMRO: 'CSRD zal bedrijven in de voedingsindustrie tot actie dwingen'
-
25 jun Staking bij distributiecentra Albert Heijn heeft geen gevolgen voor bevoorrading
-
25 jun ING verwacht hogere prijzen en veel faillissementen in horeca
-
25 jun McCain wil voor 350 miljoen euro investeren in Franse fabrieken
-
25 jun F&B Visierapport | Digitale en duurzame transformatie
-
24 jun La Lorraine investeert 100 miljoen euro in Amerikaanse fabriek
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan