Nieuwe methode om hitte-resistente sporen van bacteriën in melkpoeders te bepalen
03 jun 2019 06:05
bron: FoodPro Network
bron: FoodPro Network
EDE - Wetenschappers van NIZO food research hebben in samenwerking met FrieslandCampina, Nestlé, Abbott, bioMérieux, en met de Amerikaanse raad voor zuivelexport een methode ontwikkeld waarmee betrouwbaar hitte-resistente sporen van bacteriën in melkpoeders bepaald kunnen worden. De aanwezigheid van zulke sporen in melkpoeders kan tot bederf leiden van vloeibare zuivelproducten die bij een hoge temperatuur zijn gesteriliseerd.
Er zijn momenteel diverse methoden beschikbaar om de aanwezigheid van hitte-resistente sporen van bacteriën in melkpoeders te bepalen. Deze methoden kunnen verschillen in uitkomsten geven, wat kan leiden tot verschil van mening tussen producenten en afnemers.
De wetenschappers hebben daarom een efficiënte en praktische benadering ontwikkeld en maakten daarvoor een vergelijking met de ISO-standaard die hier in 2009 voor is ontwikkeld.
Bron: NIZO food research
Laatste nieuws
-
26 jun Vion werkt aan verbetering positie flexwerkers
-
26 jun Carrefour betaalt klanten om te koken
-
26 jun ABN AMRO: 'CSRD zal bedrijven in de voedingsindustrie tot actie dwingen'
-
25 jun Staking bij distributiecentra Albert Heijn heeft geen gevolgen voor bevoorrading
-
25 jun ING verwacht hogere prijzen en veel faillissementen in horeca
-
25 jun McCain wil voor 350 miljoen euro investeren in Franse fabrieken
-
25 jun F&B Visierapport | Digitale en duurzame transformatie
-
24 jun La Lorraine investeert 100 miljoen euro in Amerikaanse fabriek
-
24 jun Picnic en Flink vallen onder supermarkt cao
-
24 jun Cosun tekent intentieverklaring voor groene overheidssteun
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan