Vleesconsumptie stijgt ondanks populariteit vleesvervangers
bron: FoodPro Network
HILVERSUM - De Wageningen Universiteit, die al jaren onderzoek doet naar de vleesconsumptie, constateert dat de totale vleesconsumptie in 2018 weer iets is gestegen. Dit is voor het eerst sinds 2009. Toen een voorzichtige daling werd ingezet. De stijging is, zeker gezien de populariteit van vleesvervangers, opmerkelijk te noemen.
BRON: WAGENINGEN ECONOMIC RESEARCH
Het totale verbruik van vlees en vleeswaren (op basis van karkasgewicht) per hoofd van de bevolking in Nederland bedraagt in 2018 iets meer dan 77 kg. Deze hoeveelheid ligt ruim een halve kilo boven het verbruik in 2017. Hiermee is er voor het eerst na tien jaar weer een lichte stijging in de vleesverbruik-cijfers. De stijging komt vooral door een toename van in het verbruik van pluimveevlees en een marginale toename van varkens- en rundvlees. De cijfers voor kalfs-, schapen-, geiten- en paardenvlees blijven gelijk aan eerdere jaren, aldus de WUR.
De 2018-cijfers betekenen dat er voor het eerst in 10 jaar weer een oplopende trend is.
Bekijk het hele onderzoek hier.
Bron: WAGENINGEN ECONOMIC RESEARCH
Laatste nieuws
-
26 jun Cursus Voedselwetgeving
-
26 jun Europese Commissie gaat onderzoek doen naar overname Kellanova door Mars
-
26 jun Vion werkt aan verbetering positie flexwerkers
-
26 jun Carrefour betaalt klanten om te koken
-
26 jun ABN AMRO: 'CSRD zal bedrijven in de voedingsindustrie tot actie dwingen'
-
25 jun Staking bij distributiecentra Albert Heijn heeft geen gevolgen voor bevoorrading
-
25 jun ING verwacht hogere prijzen en veel faillissementen in horeca
-
25 jun McCain wil voor 350 miljoen euro investeren in Franse fabrieken
-
25 jun F&B Visierapport | Digitale en duurzame transformatie
-
24 jun La Lorraine investeert 100 miljoen euro in Amerikaanse fabriek
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan