GS1 Digital Link: de verbinder van uw product tussen internet en fysieke wereld (video)

AMSTELVEEN - Bedrijven willen weten wat consumenten bezighoudt en consumenten zoeken steeds vaker productinformatie op internet. GS1 Digital Link stelt consumenten en bedrijven in staat om naadloos over te stappen van de fysieke wereld naar de online wereld. Met GS1 Digital Link gaat u de GS1 codes ook online gebruiken.

Waar zoekt die klant naar en op welk moment? Hoe zorgt u dat hij die informatie vindt? Alle producten over de hele wereld kunt u nu met het internet verbinden door het gebruik van de GS1 Digital Link standaard. Dat kan, door de unieke GS1-codes op het product ook in webadressen te gebruiken. Informatie over uw product verbindt u zo makkelijk met het internet. Met de scan van één code krijgt iedereen de informatie waarnaar ze op zoek zijn.

Fabrikant of retailer: met één code de informatie tonen die zij willen

De consument scant de QR-code waar de GS1 Digital Link webadres in zit en komt terecht bij de productinformatie van de fabrikant. En als de consument die QR-code scant in een retail-app van de supermarkt of duurzaamheidsapp van een appbouwer kunnen zij hem informatie laten zien die zíj willen tonen.

Uw consument heeft een notenallergie en wil weten of hij de maaltijdsalade kan eten. Hij scant het product en ziet direct in de app of er noten in zitten. Door ook een batchnummer mee te geven, kunt u informatie specifieker maken. Dat is handig bij bijvoorbeeld een terugroepactie. Of u voegt een serienummer toe voor een speciale win-actie. Zo scant een andere consument zijn chocoladereep en ziet dat híj de actie heeft gewonnen. Het is Sjakie in de chocoladefabriek in een modern jasje. En u krijgt meer inzicht: u kunt zien waar en wanneer alle scans zijn gemaakt en kunt vervolgens uw dienstverlening verbeteren.

GS1 Digital Link: Uw GS1 barcode ook online gebruiken

Alle producten over de hele wereld zijn nu met het internet verbonden door het gebruik van de GS1 Digital Link standaard. De identificatie van een product online is dan even betrouwbaar, uniek en uniform is als de producten die we in de winkel scannen.

 

Bron: GS1 Nederland - partner FoodPro Network

Laatste nieuws