Dutch Seaweed Group wil productie flink uitbreiden
![](/img/news/013786.jpg)
bron: FoodPro Network
YERSEKE - De Dutch Seaweed Group wil de komende jaren de productie flink uitbreiden en zo de kostprijs voor zeewier terugbrengen. Het bedrijf heeft op de Oosterschelde de grootste zeewierboerderij van Nederland. De bedoeling is dat de opbrengst in de komende jaren groeit van 150 ton naar circa 1.000 ton per jaar. In Yerseke wordt momenteel geïnvesteerd in een logistiek centrum waar het zeewier kan worden gedroogd.
Bij de huidige schaal is het kweken van zeewier nog niet rendabel. Dutch Seaweed Group wil daarom via schaalvergroting de kostprijs naar beneden brengen, aldus Omroep Zeeland. Er is namelijk veel vraag naar zeewier om in voedsel te verwerken. Het wordt onder andere gebruikt in vleesvervangers, maar ook in pasta's en smooties.
Murre Technologies uit Krabbendijke heeft de droger voor zeewier voor Dutch Seaweed Group ontwikkeld. De machine zal in eerste instantie overigens maar maximaal twee maanden per jaar voor het drogen van zeewier worden gebruikt. De rest van het jaar kunnen andere teeltbedrijven er hun producten mee behandelen, zoals telers van zeekraal.
Laatste nieuws
-
26 jul Mosa Meat hield eerste proeverij voor gekweekt rundvlees
-
26 jul Ekoplaza gaat samenwerken met chipsproducent FZ Organic Food
-
26 jul McDonald’s wil concurrentie aangaan met Starbucks
-
26 jul Download het e-book: Back to the core in food
-
26 jul IDC-perspectief: hoe Amalthea AI inzet om de opbrengsten en winstgevendheid te verbeteren
-
25 jul Nestlé boekt iets meer omzet
-
25 jul Omzet Unilever stijgt met 4,1 procent
-
25 jul Amerikaanse start-up maakt kweekzuivel met CO2 als hoofdingrediënt
-
25 jul Oatly verbetert brutomarge
-
25 jul FrieslandCampina blijft last houden van een dalende melkaanvoer
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan