Dutch Seaweed Group wil productie flink uitbreiden

YERSEKE - De Dutch Seaweed Group wil de komende jaren de productie flink uitbreiden en zo de kostprijs voor zeewier terugbrengen. Het bedrijf heeft op de Oosterschelde de grootste zeewierboerderij van Nederland. De bedoeling is dat de opbrengst in de komende jaren groeit van 150 ton naar circa 1.000 ton per jaar. In Yerseke wordt momenteel geïnvesteerd in een logistiek centrum waar het zeewier kan worden gedroogd.

Bij de huidige schaal is het kweken van zeewier nog niet rendabel. Dutch Seaweed Group wil daarom via schaalvergroting de kostprijs naar beneden brengen, aldus Omroep Zeeland. Er is namelijk veel vraag naar zeewier om in voedsel te verwerken. Het wordt onder andere gebruikt in vleesvervangers, maar ook in pasta's en smooties.

Murre Technologies uit Krabbendijke heeft de droger voor zeewier voor Dutch Seaweed Group ontwikkeld. De machine zal in eerste instantie overigens maar maximaal twee maanden per jaar voor het drogen van zeewier worden gebruikt. De rest van het jaar kunnen andere teeltbedrijven er hun producten mee behandelen, zoals telers van zeekraal.

Laatste nieuws