Zeewierboerderij Zeewaar wordt onderdeel van The Seaweed Company

bron: FoodPro Network
KAMPERLAND - Zeewaar, de eerste Nederlandse en biologisch gecertificeerde zeewierboerderij gevestigd in Nationaal Park Oosterschelde, wordt overgenomen door The Seaweed Company. Oprichters Rebecca Wiering en Jennifer Breaton hebben samen met hun investeerders DOEN Participaties en Goeie Grutten Impact Fonds besloten hun bedrijf te verkopen.
Zeewaar produceert zeewier op biologische wijze in een eigen zeewierboerderij en een verwerkingsfaciliteit in Kamperland. De afgelopen tien jaar heeft Zeewaar de markt voor zeewierproducten in Nederland verder ontwikkeld door onder andere samen te werken met Hema, ProLaTerre en The Dutch Weedburger.
Op dit moment wordt het zeewier geteeld op een oppervlakte van 1 hectare met de mogelijkheid om dit verder uit te breiden. De oogst wordt lokaal verwerkt. Het is de eerste zeewierboerderij in de Europese Unie die de hoogste voedselveiligheidsstandaarden geïmplementeerd heeft.
Laatste nieuws
-
27 jun JDE Peet's verhoogt opnieuw prijzen Douwe Egberts koffie
-
27 jun Sterke toename in productie en verkoop van tonijn onder MSC-label
-
27 jun Food & Beverage ERP-oplossingen vergelijken en je bedrijf voorbereiden op een implementatie
-
26 jun Cursus Voedselwetgeving
-
26 jun Europese Commissie gaat onderzoek doen naar overname Kellanova door Mars
-
26 jun Vion werkt aan verbetering positie flexwerkers
-
26 jun Carrefour betaalt klanten om te koken
-
26 jun ABN AMRO: 'CSRD zal bedrijven in de voedingsindustrie tot actie dwingen'
-
25 jun Staking bij distributiecentra Albert Heijn heeft geen gevolgen voor bevoorrading
-
25 jun ING verwacht hogere prijzen en veel faillissementen in horeca
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan