Carrefour bezorgt boodschappen tot in de koelkast

PARIJS - Carrefour zet voortaan de boodschappen ook in de koelkast. Carrefour levert daarbij niet alleen ààn huis, maar ook in huis. Carrefour test de extra service met een beperkt klantenpanel in Frankrijk. Wie op de Carrefour-webshop bestelt, kan kiezen voor bezorging tot in de koelkast. Klanten hoeven daarvoor enkel een slim slot te installeren van Assa Abloy, partner van Carrefour in dit project.

De bezorger van Carrefour kan het slot, tijdens het vooraf aangekondigde tijdvak, ontgrendelen en zo het huis van de klant binnengaan. Op die manier kan de bezorger de verse producten meteen in de koelkast en de vriezer opbergen. Droge producten zet de bezorger op een centrale plek in de keuken, bijvoorbeeld op tafel. Voor zijn vertrek stuurt de bezorger nog een foto van de opgeruimde boodschappen naar de Carrefour-klant. Klanten krijgen ook een melding wanneer de bezorger binnenkomt en wanneer hij of zij vertrekt.

De Franse supermarktketen brengt de koelkastservice als eerste naar de Franse markt, maar in het buitenland bestaat het systeem al langer. Amazon ontwikkelde een eigen slim slot, zodat bezorgers pakjes ook binnenshuis kunnen leveren. Daarnaast hoopt Amazon op een doorbraak dankzij slimme koelkasten. De koelkast kan met behulp van camera’s en sensoren zelf herkennen welke producten op zijn, ze zelfstandig bijbestellen en bezorgers dus ook vertellen waar de nieuwe voorraad moet komen te staan.

Laatste nieuws