Officiële start bouw PLUS distributiecentrum Deventer

DEVENTER - Vrijdag 18 november werd symbolisch de bouw van het gloednieuwe distributiecentrum voor PLUS afgetrapt. Wethouder Thomas Walder van de gemeente Deventer, Duncan Hoy, algemeen directeur PLUS, en Adriaan Molenschot, algemeen directeur HVBM Vastgoed, spraken de aanwezige relaties toe en brachten een toost uit op dit mooie nieuwe project.   

Duncan Hoy, algemeen directeur PLUS: “Dit nieuwe, toekomstbestendige distributiecentrum maakt straks onderdeel uit van een geheel nieuw distributienetwerk voor PLUS. Vanuit deze locatie wordt straks een groot deel van onze winkels dagelijks voorzien van versproducten. Daardoor kunnen we onze supply chain operatie efficiënter en duurzamer invullen.”

Over DC Deventer

Het nieuwe distributiecentrum ter grootte van 77.000 m² wordt gerealiseerd op A1 Bedrijvenpark West in Deventer en wordt ontwikkeld door HBC, een samenwerking tussen HVBM Vastgoed en Bruil Bouw Groep.

Belangrijke functie voor regio

“De visie op toekomstbestendige bouw in combinatie met het behoud van de belangrijke werkgeversrol die Coop met het huidige distributiecentrum vervult maakt dat we blij zijn dat PLUS ervoor heeft gekozen het nieuwe distributiecentrum in Deventer te bouwen.” aldus Wethouder Thomas Walder.

Hoge duurzaamheidsambities

PLUS werkt continu aan duurzame oplossingen. De supermarktorganisatie streeft dan ook naar het opleveren van een pand dat aan de BREEAM Excellent criteria voldoet. Zo wordt energie straks opgewekt met een eigen zonnestroominstallatie waarbij het streven is het complete dak vol te leggen met duizenden zonnepanelen. Voor medewerkers creëert PLUS een prettige en sfeervolle werkomgeving, met veel licht en een fijn klimaat.

Het nieuwe distributiecentrum wordt naar verwachting in het eerste kwartaal van 2024 opgeleverd.

 

Bron: PLUS Retail

Laatste nieuws