Officiële start bouw PLUS distributiecentrum Deventer
![](/img/news/014936.jpg)
bron: FoodPro Network
DEVENTER - Vrijdag 18 november werd symbolisch de bouw van het gloednieuwe distributiecentrum voor PLUS afgetrapt. Wethouder Thomas Walder van de gemeente Deventer, Duncan Hoy, algemeen directeur PLUS, en Adriaan Molenschot, algemeen directeur HVBM Vastgoed, spraken de aanwezige relaties toe en brachten een toost uit op dit mooie nieuwe project.
Duncan Hoy, algemeen directeur PLUS: “Dit nieuwe, toekomstbestendige distributiecentrum maakt straks onderdeel uit van een geheel nieuw distributienetwerk voor PLUS. Vanuit deze locatie wordt straks een groot deel van onze winkels dagelijks voorzien van versproducten. Daardoor kunnen we onze supply chain operatie efficiënter en duurzamer invullen.”
Over DC Deventer
Het nieuwe distributiecentrum ter grootte van 77.000 m² wordt gerealiseerd op A1 Bedrijvenpark West in Deventer en wordt ontwikkeld door HBC, een samenwerking tussen HVBM Vastgoed en Bruil Bouw Groep.
Belangrijke functie voor regio
“De visie op toekomstbestendige bouw in combinatie met het behoud van de belangrijke werkgeversrol die Coop met het huidige distributiecentrum vervult maakt dat we blij zijn dat PLUS ervoor heeft gekozen het nieuwe distributiecentrum in Deventer te bouwen.” aldus Wethouder Thomas Walder.
Hoge duurzaamheidsambities
PLUS werkt continu aan duurzame oplossingen. De supermarktorganisatie streeft dan ook naar het opleveren van een pand dat aan de BREEAM Excellent criteria voldoet. Zo wordt energie straks opgewekt met een eigen zonnestroominstallatie waarbij het streven is het complete dak vol te leggen met duizenden zonnepanelen. Voor medewerkers creëert PLUS een prettige en sfeervolle werkomgeving, met veel licht en een fijn klimaat.
Het nieuwe distributiecentrum wordt naar verwachting in het eerste kwartaal van 2024 opgeleverd.
Bron: PLUS Retail
Laatste nieuws
-
26 jul Mosa Meat hield eerste proeverij voor gekweekt rundvlees
-
26 jul Ekoplaza gaat samenwerken met chipsproducent FZ Organic Food
-
26 jul McDonald’s wil concurrentie aangaan met Starbucks
-
26 jul Download het e-book: Back to the core in food
-
26 jul IDC-perspectief: hoe Amalthea AI inzet om de opbrengsten en winstgevendheid te verbeteren
-
25 jul Nestlé boekt iets meer omzet
-
25 jul Omzet Unilever stijgt met 4,1 procent
-
25 jul Amerikaanse start-up maakt kweekzuivel met CO2 als hoofdingrediënt
-
25 jul Oatly verbetert brutomarge
-
25 jul FrieslandCampina blijft last houden van een dalende melkaanvoer
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan