UWV: werknemers wisselen vaker van baan
![](/img/news/015152.jpg)
bron: FoodPro Network
DEN HAAG - Werknemers in Nederland wisselden de afgelopen tien jaar steeds vaker van baan. Dat constateert het UWV. Zo wisselde begin 2013 nog 2,8% van het personeel in een kwartaal van werkgever, in het derde kwartaal van vorig jaar verdubbelde dit bijna tot 5,3%.
Dat werknemers vaker overstappen hangt samen met de krapte op de arbeidsmarkt, waardoor ze soms een beter salaris kunnen krijgen. Ook wisselen werknemers onder andere van baan uit onvrede over de arbeidsomstandigheden of door een gebrek aan flexibele werktijden.
Overigens wisselden werknemers begin 2020, toen de coronacrisis uitbrak, minder vaak van werkgever. Dat had te maken met onzekerheid over de toekomst en minder kansen op de arbeidsmarkt. "Maar toen de arbeidsmarkt zich herstelde van de pandemie, nam het percentage mensen dat van werkgever veranderde structureel toe", aldus het UWV.
Laatste nieuws
-
26 jul Mosa Meat hield eerste proeverij voor gekweekt rundvlees
-
26 jul Ekoplaza gaat samenwerken met chipsproducent FZ Organic Food
-
26 jul McDonald’s wil concurrentie aangaan met Starbucks
-
26 jul Download het e-book: Back to the core in food
-
26 jul IDC-perspectief: hoe Amalthea AI inzet om de opbrengsten en winstgevendheid te verbeteren
-
25 jul Nestlé boekt iets meer omzet
-
25 jul Omzet Unilever stijgt met 4,1 procent
-
25 jul Amerikaanse start-up maakt kweekzuivel met CO2 als hoofdingrediënt
-
25 jul Oatly verbetert brutomarge
-
25 jul FrieslandCampina blijft last houden van een dalende melkaanvoer
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan