Relatief veel Nederlanders willen vleesgebruik niet minderen

AMSTERDAM - Nederland scoort in een onderzoek waarbij consumenten uit 6 landen werden ondervraagd het hoogst in het percentage respondenten dat de vleesconsumptie niet wil veranderen. Het onderzoek is uitgevoerd door Ipsos in opdracht van de Franse leverancier van groenten Bonduelle. Er werd onderzoek gedaan in Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Nederland, Italië en Polen. Per land zijn 1.000 mensen ondervraagd.

In Nederland zegt 32% van de deelnemers vlees te blijven eten en dit niet te willen veranderen. Daarnaast geeft 4% aan volgend jaar de vleesconsumptie te verminderen. Gemiddeld over de 6 landen is bijna 20% van de deelnemers minder vlees gaan eten ten opzichte van vorig jaar. De voornaamste reden hiervoor zijn de hoge prijzen. Deze groep beschouwt zichzelf niet als flexitarisch.

Het aandeel respondenten dat zich als volledig vegetarisch of veganistisch bestempeld bedraagt 3%. Deze groep doet dit voornamelijk om ethische redenen. Bijna 1 op de 3 is flexitarisch en eet af en toe vlees, dit doet men voornamelijk vanwege gezondheidsoverwegingen. Circa 20% is heel het jaar door flexitarisch en kiest daarvoor omdat dit volgens hen beter is voor het milieu en gezondheid.

Laatste nieuws