Hoe maakt technologie een duurzaam verschil in de voedingsmiddelen- en drankensector?

ETTEN-LEUR - De aandacht van de consument gaat steeds meer uit naar duurzame keuzes. Dit geldt ook voor keuzes op het gebied van eten en drinken. De impact van digitalisering en technologie blijft hierbij niet onopgemerkt. Bedrijven realiseren zich steeds meer dat een digital-first-strategie cruciaal is voor succes.

En omdat duurzaamheid nu eenmaal steeds vaker het verschil gaat maken in de voedingsmiddelen- en drankenindustrie, heeft Aptean Marcel Lambregts, Sectormanager Food bij Rabobank, uitgenodigd om tijdens een webinar in gesprek te gaan over dit belangrijke onderwerp. Rabobank doet al jaren veel onderzoek in de foodsector en benadrukt tijdens het webinar meermaals het belang van transparantie, innovatie en digitalisering in de keten om stappen hierin te kunnen maken.

De impact van duurzaamheid in de voedselverwerkende industrie

Voedings- en drankenbedrijven staan onder druk en worden meer en meer een dienstverlenend: er vindt een verschuiving plaats van aanbodgedreven naar vraaggestuurde duurzame ketens. En ook de toenemende bezorgdheid over klimaatverandering dwingt hen om werk te maken van duurzaamheid. Zo geeft 40% van de foodbedrijven in de Benelux al aan prioriteit te geven aan duurzaamheid in 2023. Maar de weg die voor ons ligt is lang. Wat zijn de bevindingen van de Rabobank hierover? Marcel Lambregts benoemt tijdens het webinar dat Rabobank drie belangrijke pijlers identificeert die noodzakelijk zijn om deze voedseltransitie mogelijk te maken: productie, supply chain en consumptie.

Lees de gehele blog hier en ontdek hoe foodspecifieke technologie deze drie pijlers van duurzaamheid ondersteunt.

 

Bron: Aptean - partner FoodPro Network





Laatste nieuws