NoPalm Ingredients vestigt zich in Wageningen

WAGENINGEN - NoPalm Ingredients, een fermentatie start-up die zich richt op de productie van duurzame en circulaire alternatieven voor palmolie en andere plantaardige oliën, opent vandaag een nieuwe hoofdvestiging in Wageningen. Het bedrijf is operationeel sinds januari 2022 en heeft inmiddels 22 werknemers die op de locatie in Wageningen aan het werk gaan. Aan het einde van 2023 zullen dit 35 werknemers zijn. 

NoPalm Ingredients heeft onafhankelijk laten doorrekenen dat het alternatief voor palmolie die het bedrijf levert 90% minder broeikasgassen uitstoot en slechts 1% van het land zal gebruiken, dat momenteel wordt gebruikt voor de productie van palmolie. Deze nieuwe technologie, waarbij reststromen uit de landbouw en voedingsindustrie worden gefermenteerd met olieproducerende gisten, levert daarmee een significante bijdrage aan de strijd tegen klimaatverandering en het verlies van biodiversiteit.

NoPalm Ingredients wil graag samenwerken met industriële partners, investeerders, beleidsmakers en belanghebbenden om het bewustzijn en de acceptatie van duurzame praktijken te stimuleren. 

Laatste nieuws