Emmentaler kaas hoeft niet per se uit Zwitserland te komen
![](/img/news/015593.jpg)
bron: FoodPro Network
LUXEMBURG - Kaas hoeft niet per se uit het Zwitserse berggebied ten oosten van Bern te komen om de naam Emmentaler te mogen dragen. Dat heeft het Europese Hof van Justitie bepaald in een zaak die was aangespannen door de handelsorganisatie Emmentaler Switzerland. De organisatie vocht bij het Hof het besluit van het Bureau voor intellectuele eigendom van de Europese Unie aan om de naam Emmentaler niet via een merk te beschermen in de Europese Unie.
Emmentaler kaas wordt niet alleen in Zwitserland geproduceerd, maar ook in Frankrijk en Duitsland. Het Hof van Justitie oordeelt dat de naam door consumenten als kaassoort wordt gezien en niet als een aanduiding van de geografische herkomst van het product. Emmentaler Switzerland kan nog beroep aantekenen tegen de uitspraak.
Laatste nieuws
-
26 jul Mosa Meat hield eerste proeverij voor gekweekt rundvlees
-
26 jul Ekoplaza gaat samenwerken met chipsproducent FZ Organic Food
-
26 jul McDonald’s wil concurrentie aangaan met Starbucks
-
26 jul Download het e-book: Back to the core in food
-
26 jul IDC-perspectief: hoe Amalthea AI inzet om de opbrengsten en winstgevendheid te verbeteren
-
25 jul Nestlé boekt iets meer omzet
-
25 jul Omzet Unilever stijgt met 4,1 procent
-
25 jul Amerikaanse start-up maakt kweekzuivel met CO2 als hoofdingrediënt
-
25 jul Oatly verbetert brutomarge
-
25 jul FrieslandCampina blijft last houden van een dalende melkaanvoer
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan