Vion wil productiecapaciteit in Duitsland aanpassen
![](/img/news/015598.jpg)
bron: FoodPro Network
BOXTEL - Per 31 juli van dit jaar wil Vion Food Group de Duitse vestiging in Bad Bramstedt sluiten. In de meest noordelijke Duitse slachterij voor runderen van Vion werken ongeveer 250 mensen. Het bedrijf onderhandelt met de ondernemingsraad over een sociaal plan.
Sinds jaren neemt de veestapel in Noord-Duitsland af en de daarmee ontstane overcapaciteit maken een verdere stap in de consolidatie van slachterijcapaciteit noodzakelijk. Vion, de grootste producent van rundvlees in Duitsland, wil daarom eind juli de slachterij sluiten.
Sinds 2012 heeft Vion de capaciteit van de locatie Bad Bramstedt voortdurend aangepast aan de geleidelijke afname van de rundveestapel in Noord-Duitsland. De nu gewenste sluiting is een gevolg van de huidige marktsituatie, met hoge prijzen voor rundvlees en de algemene maatschappelijke trend naar minder vleesconsumptie. De sluiting heeft geen gevolgen voor de dochteronderneming in Noord-Duitsland: Vion Zucht- und Nutzvieh GmbH. De komende tijd zal Vion zich inzetten voor voldoende slachtcapaciteit in het Noorden van Duitsland in het belang van de leveranciers en om eveneens de transportroutes voor het slachtvee kort te houden in het kader van dierenwelzijn.
Voor de 250 medewerkers onderhandelt Vion met de ondernemingsraad over een sociaal plan waaronder herplaatsing bij andere vestigingen van de Vion in Duitsland.
“De voorgenomen sluiting is onderdeel van een eerder ingezette aanpassing in onze Duitse vestigingen om vraag en aanbod weer in balans te brengen op de Duitse markt die onder druk staat,” aldus CEO Ronald Lotgerink. “Gezien de inflatie en prijsstijgingen, maatschappelijke ontwikkelingen en regelgeving, nemen we maatregelen om de productiecapaciteit in Duitsland terug te brengen.
In het voorjaar heeft Vion de uitbeenactiviteiten van de varkensslachterij in Landshut overgebracht naar Vilshofen en Crailsheim. Samen met de strategische partner EG Südbayern blijft Vion in het zuiden van Duitsland gevestigd. De Vion-vestiging in Landshut zal in de toekomst alleen regionaal actief zijn. De vestigingen in Crailsheim en Vilshofen vormen dan de centrale vestigingen voor de varkensvlees-activiteiten van Vion in Zuid-Duitsland.
“Met deze structurele herschikking van onze vestigingen draagt Vion bij aan de huidige transformatie van de veehouderij en de verandering van vraag en aanbod in zowel de rundvee- als de varkenssector. Bij de publicatie van de jaarcijfers zal verder worden ingegaan op de ontwikkelingen in de markt,” aldus Lotgerink.
Bron: Vion Food Group
Laatste nieuws
-
26 jul Mosa Meat hield eerste proeverij voor gekweekt rundvlees
-
26 jul Ekoplaza gaat samenwerken met chipsproducent FZ Organic Food
-
26 jul McDonald’s wil concurrentie aangaan met Starbucks
-
26 jul Download het e-book: Back to the core in food
-
26 jul IDC-perspectief: hoe Amalthea AI inzet om de opbrengsten en winstgevendheid te verbeteren
-
25 jul Nestlé boekt iets meer omzet
-
25 jul Omzet Unilever stijgt met 4,1 procent
-
25 jul Amerikaanse start-up maakt kweekzuivel met CO2 als hoofdingrediënt
-
25 jul Oatly verbetert brutomarge
-
25 jul FrieslandCampina blijft last houden van een dalende melkaanvoer
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan