Lagere winst voor Danish Crown

RANDERS - De omzet van Danish Crown is in de eerste helft van het boekjaar 2022/2023 met 15% gestegen tot omgerekend circa 4,63 miljard euro. Het bedrijfsresultaat van het Deense vleesconcern daalde met 13,5% naar ongeveer 162 miljoen euro. De winst daalde met 18% tot circa 121 miljoen euro.

De kosten van met name energie, transport, verpakking en salarissen zijn voor Danish Crown in de laatste anderhalf jaar met ongeveer 335 miljoen euro toegenomen. Daarnaast is de vraag vanuit Azië naar Deens varkensvlees afgenomen.

Hoewel de inkoopprijzen voor slachtvarkens in de eerste helft van het boekjaar 2022/23 met meer dan 40% stegen, kende Danish Crown in dezelfde periode een daling van 13% in de aanvoer van slachtvarkens in de Deense slachterijen.

In het eerste halfjaar heeft Danish Crown de fabrieksstructuur in Duitsland aangepast door de vestiging in Boizenburg te sluiten en de activiteiten samen te brengen in de slachterij in Essen. Het personeelsbestand werd met 150 mensen ingekrompen. Recent werd besloten om ook de slachterij in het Deense Sæby te sluiten.

Laatste nieuws