Thuisbezorgd.nl vergroot inzet voor duurzame verpakkingen tijdens UEFA-finales deze zomer

EINDHOVEN - Tijdens de UEFA-finales zal Thuisbezorgd voor het eerst exclusief duurzame voedselverpakkingen gebruiken. Om het gebruik van wegwerp plastic verpakkingen te verminderen, werkt het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl, Just Eat Takeaway.com, samen met UEFA, PepsiCo en Heineken aan dit initiatief voor milieuvriendelijke verpakkingen. 

Fans die de finale van de UEFA Women's Champions League bijwonen in Eindhoven op 3 juni, ontvangen hun bestelde maaltijden in herbruikbare verpakkingen. Deze verpakkingen worden na de wedstrijd ingeleverd en schoongemaakt, zodat deze hergebruikt kunnen worden voor toekomstige evenementen. In totaal verwacht Just Eat Takeaway.com bij dit evenement hierdoor meer dan 20.000 wegwerpverpakkingen te vervangen voor een herbruikbaar alternatief*.

Deze test maakt deel uit van de bredere strategie op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen van Just Eat Takeaway.com om duurzame alternatieven te vinden voor verpakkingen van afhaal- en bezorgmaaltijden. Sinds 2021 werkt Just Eat Takeaway.com samen met verschillende leveranciers van herbruikbare verpakkingen om dit systeem te testen voor maaltijdbezorging.

Tijdens de andere drie UEFA finale-wedstrijden werkt Just Eat Takeaway.com samen met de Engelse startup Notpla. Als onderdeel van de samenwerking tussen Just Eat Takeaway.com en UEFA worden meer dan 175.000 biologisch afbreekbare verpakkingen van Notpla beschikbaar gesteld aan voetbalfans die de Champions League-finale in Istanbul, de Europa League-finale in Boedapest en de Conference League-finale in Praag bijwonen, met als doel plastic vervuiling tegen te gaan. Deze kartonnen verpakking, gecoat met zeewier, is plasticvrij, recyclebaar, composteerbaar en kan op biologische wijze afbreken binnen enkele weken, net zoals een appel. Just Eat Takeaway.com werkt sinds 2018 samen met Notpla en inmiddels zijn de duurzame verpakkingen beschikbaar voor restaurant partners in acht Europese landen waaronder Nederland.

Voor meer informatie over de strategie van Just Eat Takeaway.com op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen, waaronder dit duurzame initiatief, klik hier.

 

Bron: Thuisbezorgd

Laatste nieuws