Veel Nederlanders onderschatten hun gebruik van suiker
![](/img/news/015622.jpg)
bron: FoodPro Network
AMERSFOORT - In een onderzoek door PanelWizard in opdracht van het Diabetes Fonds onder 1.054 mensen verwacht 47,3% van de ondervraagden dat ze dagelijks niet meer dan 20 gram toegevoegde suikers te eten en drinken. In werkelijkheid is dat gemiddeld 56 gram. Jaarlijks krijgen deze mensen ongemerkt minstens 13 kilo méér suiker binnen dan ze denken.
Aan veel producten is suiker toegevoegd. Ook aan producten waarvan het niet wordt verwacht zoals hartige producten. Ruim 90% van de respondenten denkt ongemerkt meer suiker binnen te krijgen dan ze zich bewust van zijn. Bijna 80% van de respondenten vindt het over het algemeen moeilijk om te beoordelen of producten veel of weinig toegevoegde suikers bevatten.
Ook zegt 80% dat ze meer inzicht willen hebben in de hoeveelheid toegevoegde suikers die in producten verwerkt zijn. Ruim 75% van de ondervraagden wil het gebruik van suiker in de voeding minderen en ruim de helft laat weten dat ze graag hulp willen om minder suiker te eten en drinken.
Overgewicht is een belangrijke risicofactor om diabetes type 2 te krijgen. De helft van de Nederlandse volwassenen heeft overgewicht en ook dat aantal groeit gestaag door. Onder meer met gezond eten en drinken kunnen mensen het risico op overgewicht en daarmee de kans op diabetes type 2 verkleinen.
Het Diabetes Fonds wil Nederlanders bewust maken van de hoeveelheid toegevoegde suikers in producten en hun suikerinname. Dat gebeurt via de Nationale Suiker Challenge waar 65.000 mensen aan deelnemen. Tussen 5 en 12 juni gebruiken ze een week lang geen toegevoegde suikers in hun eten en drinken. Meer informatie is te vinden op www.suiker-challenge.nl.
Bron: Diabetes Fonds
Laatste nieuws
-
26 jul Mosa Meat hield eerste proeverij voor gekweekt rundvlees
-
26 jul Ekoplaza gaat samenwerken met chipsproducent FZ Organic Food
-
26 jul McDonald’s wil concurrentie aangaan met Starbucks
-
26 jul Download het e-book: Back to the core in food
-
26 jul IDC-perspectief: hoe Amalthea AI inzet om de opbrengsten en winstgevendheid te verbeteren
-
25 jul Nestlé boekt iets meer omzet
-
25 jul Omzet Unilever stijgt met 4,1 procent
-
25 jul Amerikaanse start-up maakt kweekzuivel met CO2 als hoofdingrediënt
-
25 jul Oatly verbetert brutomarge
-
25 jul FrieslandCampina blijft last houden van een dalende melkaanvoer
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan