Supermarkten klagen over te lage vergoeding voor statiegeldflessen

WOERDEN - Tientallen supermarkten klagen dat ze in juni te weinig vergoeding hebben gekregen voor het inzamelen van statiegeldflessen en -blikjes. Statiegeld Nederland zoekt uit of de ondernemers die zich hebben gemeld bij branchevereniging het Vakcentrum een vergoeding kunnen krijgen. Dat bevestigen de organisaties na berichtgeving door de NOS.

Het gaat om een periode van drie weken waarin door het mooie weer veel blikjes en flessen met drinken werden geconsumeerd. Dit leidde toen tot grote drukte bij de telcentra. Daarom werd besloten de zakken met flessen en blikjes die door supermarkten werden ingeleverd niet afzonderlijk uit te tellen, maar een vaste vergoeding per zak te betalen. Die vergoeding werd bepaald op basis van een marktgemiddelde, met een extra marge zodat de supers geen nadeel zouden ondervinden van de maatregel.

Daar ging het volgens het Vakcentrum mis. Zeker 31 supermarktondernemers, onder meer franchisenemers PLUS, klaagden dat de vaste vergoeding die ze ontvingen lager was dan het bedrag dat het inleveren van statiegeldflessen en -blikjes hen normaal oplevert. Het verschil zou volgens het Vakcentrum variëren per ondernemer, van enkele honderden euro's tot meer dan duizend euro.

 

Bron: ANP

Laatste nieuws